Romeo Stavarache, candidat de unul singur la sefia PNL Bacau, reconfirmat in functie de delegatii liberali din judet


Peste 1500 de delegati liberali din Bacau au participat duminica dimineata la conferinta judeteana de alegeri. Liderul PNL Bacau, Romeo Stavarache, a fost reconfirmat in functie, fiind – de altfel – singurul candidat la presedintia organizatiei judetene. La conferinta de alegeri au mai participat fruntasi PNL din toate judetele regiunii Nord-Est, marii absenti fiind Relu Fenechiu (liderul PNL Iasi si ministru al Transporturilor), precum si deputatul bacauan Lucian Ciubotaru, plecat la Barcelona cu fiul sau care sustine probe la juniorii FC Barcelona. 

Stavarache, deschidere, PNLLiberalii bacauani si-au desemnat duminica dimineata o noua conducere, in cadrul unei conferinte judetene de alegeri a carei organizare a fost facuta publica acum o saptamana. Actualul presedinte al PNL Bacau, Romeo Stavarache, a fost reconfirmat in functie, fara a avea un contracandidat la sefia filialei. Printre invitati s-au numarat nume grele in PNL, precum Daniel Chitoiu (ministrul Finantelor), Varujan Vosganian (ministrul Economiei), Cristian David (ministru delegat pentru romanii de pretutindeni); europarlamentarii Norica Nicolai si Cristian Busoi, precum si oficiali liberali din organizatiile regiunii Nord-Est, intre acestia remarcandu-se presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, fost ministru al Educatiei in guvernarea Tariceanu; controversatul sef al PNL Neamt, deputatul Dorinel Ursarescu, precum si Nini Sapunaru, liderul PNL Vrancea.

Alegerile au debutat cu un film de prezentare a liberalilor bacauani, populat doar cu imaginea liderului organizatiei, Romeo Stavarache. Acesta a facut si oficiile, prezentandu-i pe cei mai importanti dintre invitati, dupa care a continuat cu un discurs privitor la succesele echipei liberale de la Bacau, precum si la proiectele municipalitatii bacauane, Spitalul Municipal ocupand – intre acestea – un loc aparte. Stavarache a vorbit, reluand tema electorala a localelor din iunie 2012, despre „miile si zecile de mii de ore de munca” ce au permis municipalitatii sa elaboreze proiecte eligibile pe finantare europeana, admitand – totodata – ca „sunt multe lucruri de indreptat”.

De la conferinta judeteana de alegeri au lipsit Relu Fenechiu, liderul PNL Iasi, cu care Stavarache a impartit – in ultimii ani – un conflict mocnit in sanul partidului, dar si deputatul bacauan Lucian Ciubotaru, numele acestuia nefiind amintit de Stavarache la enumerarea parlamentarilor dati de PNL Bacau. Potrivit unor surse din partid, Ciubotaru ar fi plecat de 2 zile, impreuna cu fiul sau Traian, la Barcelona, unde cel din urma sustine probe la juniorii renumitului club catalan. Ciubotaru a lasat un mesaj pe contul sau Facebook, vizavi de absenta sa de la conferinta de alegeri, deputatul aducand multumiri proprietarilor bazei sportive TNT din cartierul CFR.foto interior

„In perioada 11-12 Mai, Traian baiatul meu mai mic a dat probe de joc la scoala de fotbal a Barcelonei .Intr-o mare de echipamente cu Messi si alti jucatori ai Barcei, Traian s-a prezentat intr-un echipament al clubului de fotbal TNT Bacau aducand astfel recunostinta profesorului Ganea si proprietarului clubului, Dan Rusu, doi oameni care investesc rabdare si suflet in copiii Bacaului. Speram ca recompensa pentru munca lor sa fie selectarea lui Traian in elita copiilor clubului FC BARCELONA. In filmuletele pe care le vom posta pe youtube vezi vedea ca Traian a avut o prestatie de exceptie. Rezultatul testelor il vom primi intr-o saptamana”, a postat Lucian Ciubotaru.

Biroul de conducere al PNL Bacau numara 19 membri, la care se adauga alti 9 supleanti. Organizatia are 9 vicepresedinti, 5 dintre acestia fiind parlamentarii care, potrivit prevederilor statutului, sunt vicepresedinti de drept ai filialei. Viorel Miron, primarul orasului Comanesti, este dat ca sigur intre vicepresedintii filialei, un alt nume vehiculat fiind cel al primaritei comunei Helegiu, Mihaela Badic.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.