Romanii speriati de accidente nucleare au inceput sa cumpere iodura de potasiu. MS: „În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autorități”


Speriati de un atac/accident nucler, tot mai multi romani au inceput sa cumpere iodura de potasiu. Ministerul Sanatatii a transmis astazi un comunicat de presa, pentru a linisti populatia :

Iodura de Potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide.În caz de urgență datorată unui posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică.

Producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ.” a transmis MS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.