Romania, tara cu peste 18.000 de biserici si 4.000 de scoli. Bacau, judetul cu 666 de lacase de cult

6

In judetul Bacau sunt 666 de biserici, cifra oficiala data de Secretariatul de Stat pentru Culte. Cele mai multe pe cap de locuitor sunt insa in Salaj, unde exista una la fiecare 474 de persoane.
Judetul Tulcea are cele mai putine lacase de cult: 73. Cu toate acestea, pe cap de locuitor cele mai putine sunt in Ilfov/Mun. Bucuresti, unde exista o biserica la 3875 locuitori.
biserici_bacau
La capitolul scoli, Bucuresti si Ilfov conduc clasamentul, cu 349 de unitati. Sunt insa cele mai putine pe cap de locuitor (o scoala la 5852 de persoane).
Cele mai putine sunt in Tulcea si Covasna (93 si respectiv 94). Cele mai multe scoli pe cap de locuitor sunt in Salaj, unde exista o unitate de invatamant la fiecare 1928 de locuitori.

Sursa: incont


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

6 comentarii

  1. Propun sa se mai construiasca minim una, ca cifra asta e prevestitoare de rele…de restul nu mai e nevoie ca si asa „in ziua de azi nu iti mai trebuie scoala ca sa faci bani”…plus ca „stiu batranii leacuri”….

  2. Nu propune nimeni desfiintarea bisericii,dar cum orice exces atrage privirile,ne putem da seama ca slujbasii bisericii de la mic la mare au trecut la excese; nu ne putem lauda cu niste slujbasi a lui D-zeu,care fac cinste cultului ortodox si de acolo nu-i deloc departe nemultumirea enoriasilor; Nu putem spune,,Padure fara uscaturi” ca aici santem intr-un cadru ,,verde”; la banii care-i detine ,,biserica Romana” macar un azil,doua in fiecare judet sa fie finantat de biserica pt a spala pacatele; dar nu auzi decat ca preotii aproape au ajuns sa-ti bage mana in buzunar si de acolo nu mai lipseste mult sa nu te lase sa intri in biserica decat cu bilet(sa astepte)

  3. Este vina Bisericii ca nu sunt autostrazi,spitale,batranii mor in spitale,copii nu au viitor,saracie la tot pasul! Tot Biserica a oprit constuirea de scoli si spitale,de autostrazi,tot din cauza bisericii se moare prin spitalele din Romania de la o banala apendicita! Biserica ne-a scazut salariul si platim zeci de taxe,Biserica a fost capul rautatilor de s-au inchis zeci de fabrici! De ce sunt asa multe biserici?? Traim in saracie datorita bisericii? A oprit B.O.R. construirea de autostrazi sau de scoli????? Neputinta din tara asta,prin titlul vostru,o aruncati exact unde nu trebuie! Chiar asa,de ce asa multe biserici si asa putine scoli? Rugam Biserica Romana sa aprobe construirea si de scoli-alesii si conducatorii nostri ar dori f mult sa faca astea..dar sunt prea multe biserici!

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.