România, țara cea mai afectată de atacul informatic împotriva Yahoo

0

Un atac de tip malware a infectat serverul Yahoo! pentru publicitate în ultimele zile, iar ţările cele mai afectate de acest atac aparent „motivat financiar” sunt România, Marea Britanie şi Franţa, potrivit unei firme olandeze în domeniul securităţii pe Internet.

Într-o postare pe blog, firma Fox-IT afirmă că serverele Yahoo! introduc un „kit” care explotează vulnerabilităţi ale programului Java şi instalează (fişiere de tip) malware. „Clienţii care vizitează yahoo.com au primit publicitate din partea ads.yahoo.com”, afirmă firma cu sediul în Olanda şi care se concentrează pe probleme în domeniul apărării cibernetice, adăugând că „unele dintre reclame sunt (fişiere de tip) malware”.

Zeci de mii de utilizatori au fost infectaţi pe oră, potrivit aceleiaşi surse. „Având în vedere rata de infectare de 9%, ar putea avea loc 27.000 de infecţii pe oră”, potrivit companiei.

Yahoo! a anunţat că este la curent cu aceste probleme de securitate. „La Yahoo! luăm securitatea şi confidenţialitatea (corespondenţei) utilizatorilor noştri în serios”, se arată într-un comunicat emis în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„Am identificat recent un anunţ publicitar conceput să răspândească (fişiere de tip) malware unora dintre utilizatorii noştri. L-am îndepărtat imediat şi vom continua să monitorizăm şi să blocăm orice anunţ publicitar utilizat în acest scop”, adaugă gigantul în domeniul informatic.


Tu ce parere ai? Lasa un comentariu mai jos.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.