Romania cumpara inca 5 avioane F16. Acestea vor fi modernizate si intretinute la Aerostar Bacau

Miercuri, a fost adoptata in parlament, legea care permite cumpararea a inca 5 avioane de tip F16, din Portugalia. Aparatel de zbor vor trece printr-un proces de modernizare de tip Mid-Life Upgrade de catre SUA. Operatiunile de modernizare si intretinere se vor desfasura la fabrica Aerostar din Bacau.

„Ministerul Apărării Naționale salută adoptarea astăzi, 11 decembrie, în Camera Deputaților, a Legii pentru continuarea dezvoltării capabilității operaționale aeriene cuprinse în Etapa de tranziție inițială a Concepției de realizare graduală a capabilității de apărare aeriană în cadrul programului „Avion multirol al Forțelor Aeriene”, transmite MApN.

Guvernul României va atribui Guvernului Republicii Portugheze contractul de achiziţie a cinci avioane F-16 A din excedent, a unui pachet de bunuri şi servicii care include şi modernizarea la un standard superior a avioanelor F-16 din dotarea Forţelor Aeriene Române, inclusiv a celor 12 aflate deja în dotarea acestora.
„Pentru achiziționarea pachetului de bunuri şi servicii complementare vor fi atribuite Guvernului Statelor Unite ale Americii contracte de tip Letter of Offer and Acceptance – LOA specifice Programului Foreign Military Sales – FMS”, explică MApN.
Romania are incheiat cu Lockheed Martin, cel care produce F16, un acord pentru transferul de tehnologie pentru mentenanta si repararea avioanelor F16 la Aerostar Bacau.

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here