Rolul companiilor private în dezvoltarea comunităţilor locale. Provident a plătit salarii de 3,7 milioane de Euro, doar în Bacău

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Dincolo de cifra de afaceri, profit şi alţi indicatori de business, companiile din România ar trebui să fie preocupate şi de impactul pe care îl au la nivelul comunităţilor în care activează. Fie că vorbim despre crearea de locuri de muncă sau despre investiţii în bunăstarea comunităţilor, implicarea la nivel local vine ca o consecinţă firească a existenţei unor companii private în anumite zone de dezvoltare sau judeţe.

Pentru a măsura tocmai acest impact, Provident a făcut un studiu de amprentă economică. Mai exact, a măsurat ce a înseamnat prezenţa companiei în economie din momentul în care a intrat pe piaţă, în 2006.

În total, în judeţul Bacău, contribuţia companiei a fost de 3,7 milioane de euro doar prin plata salariilor către angajaţi. Astfel, judeţul Bacău este pe locul 13 în topul judeţelor unde angajatorul britanic a contribuit în decursul ultimilor ani. Impactul indirect, prin plăţile făcute către furnizori si prin sumele cheltuite de clienti in economie, in urma imprumuturilor primite, a fost de aproape 18,9 milioane de euro.

De altfel, la nivelul întregii regiuni de Nord-Est, contribuţia directă a angajatorului britanic a fost de 13,6 milioane de euro. Calculat la nivelul întregii companii, impactul direct al Provident în România a ajuns la un cuantum de peste 300 de milioane de euro, dintre care 245 milioane de euro insemnand salarii şi contribuţii la bugetul de stat, în perioada 2006 – 2017. Impactul total a depăşit 4,5 miliarde de euro, spun reprezentanţii companiei.

Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanți furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,4 milioane de clienți în 9 țări din Europa, precum şi în Mexic și Australia.

 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here