Ridicarea imunităţii lui Valerian Vreme, aprobată de Comisia juridică


Comisia Juridică din Camera Deputaților a avizat favorabil, marți, cererea DNA de urmărire penală a deputatului independent Valerian Vreme. După ce comisia va întocmi raportul, acesta va ajunge la Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

Comisia juridică a fost sesizată de Biroul Permanent al Camerei cu scrisoarea ministrului Justiţiei cu privire la solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind cererea de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Valerian Vreme, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada septembrie 2010 – februarie 2012.

Vreme este acuzat de abuz în serviciu în dosarul Microsoft, dosar în care sunt cercetați și senatorul Ecaterina Andronescu de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, senatorul Petru Șerban Mihăilescu de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani, europarlamentarul Dan Nica de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Deputatul Vreme a declarat, marţi, după ce a fost audiat, că acuzaţia procurorilor DNA este de abuz în serviciu şi se referă doar la HG 460, care, însă, nu a fost semnată de el. ”Acuzaţia este de abuz în serviciu şi se referă doar la HG 460, care nu a fost semnată de mine, e semnată undeva în 2009. Eu am semnat doar actul subsecvent care are absolut toate avizele şi toate analizele de specialitate”, a precizat Vreme.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedent„Modelul Stavarache”, aplicat cu succes și la Brașov. Mita pentru baronul Căncescu, ascunsă în anunțuri TV
Articolul urmatorRoșca Stănescu, încarcerat la Rahova: „De mâine voi fi dincolo”

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.