Rezervele Statului, lasate pe mainile a doi bacauani. Cat ne costa locuintele de serviciu ale bacauanilor de la guvernare

0
Adrian-Mironescu-2
Foto: ziaruldegarda.ro

Decizia premierului Victor Ponta de publicare a listei persoanelor ce detin locuinte RA-PPS a starnit discutii aprinse in mass-media. Lista contine nume de prima marime in peisajul public romanesc, cum ar fi Ion Tiriac, Adrian Severin, Andrei Marga, Gabriel Cotabita etc. Pe langa “starurile” cu locuinta de protocol, de la stat, se numara si un manunchi de inalti functionari, ajunsi in Bucuresti pe “valul” guvernarii sau invechiti in functii de conducere din care nu a mai reusit sa-i schimbe nimeni. Acestia beneficiaza de locuinte de serviciu a caror chirie e decontata, luna de luna, din bani publici, in limita a 1550 lei (aprox. 350 euro). Evident, conform prevederilor legale.

Listele date-n vileag din vointa lui Ponta sunt elocvente si pentru contribuabilii bacauani, intrucat reprezentanti de-ai lor ocupa functii in aparatul administratiei centrale, avand rang de secretari si subsecretari de stat.

Fechet,  MelinteReputata atleta Doina Melinte, fost candidat PDL la alegerile parlamentare din 2008, ajunsa acum membra a PSD Bacau, este de mai mult timp vicepresedintele Agentiei Nationale Antidoping, postura din care beneficiaza de o locuinta de serviciu cu 4 camere, a carei chirie depaseste suma de 982 lei/luna. Apartamentul are peste 167 de metri patrati.

De o generoasa locuinta de serviciu beneficiaza si Mircea Fechet, un protejat de-al primarului Romeo Stavarache. Ajuns numarul 2 in cadrul unei institutii cheie (ANRMAP – Agentia Nationala de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice), Fechet are un apartament de serviciu de peste 107 metri patrati, a carui chirie lunara se ridica la 624 lei.

Aron PopaPresedintele Autoritatii de Audit din cadrul Curtii de Conturi a Romaniei, onesteanul Ioan Aron Popa, are un apartament de serviciu cu 4 camere, in dimensiune de peste 153 de mp. Chiria locuintei lui Popa se ridica la 1163 lei/luna. “Locotenentul” lui Nicolae Vacaroiu, seful Curtii, sta – prin urmare – confortabil in Capitala.

Conducerea Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat si Problemelor Speciale – pe scurt Rezervele de Stat – a fost “confiscata” de bacauani. Institutia este condusa de Cristi Vintila, fost consilier judetean din partea PSD Bacau, secondat de Adrian Mironescu, care indeplineste functia de consilier personal al celui dintai. Ambii traiesc Vintila, Mironescuregeste in Capitala.

Vintila are o locuinta de serviciu de peste 145 de mp, cu 4 camere, a carei chirie lunara se ridica la valoarea de 638 lei, in timp ce Mironescu “ocupa” un apartament de 183 mp, a carui chirie costa 1030 lei/luna.

Vezi mai multe despre locuintele de serviciu AICI!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.