Rezerva de Apa nu este inca functionala. Prefect: „Deşi antreprenorul lucrării a comunicat că investiția e gata de a fi operaționalizată, realitatea din teren demonstrează contrariul”


Rezerva de Apa a Municipiului Bacau nu este functionala nici astazi. Desi constructorul a anuntat inca de saptamana trecuta ca toate instalatiile functioneaza si se mai asteapta doar avizul DSP, la aceasta ora rezerva nu este functionala.

Prefectul Bacaului, Lucian Bogdanel, a declarat ca un tronson din rezerva nu a fost spalat si mai multe echipamente „zac nepornite”. Mai mult, DSP nu a reusit sa analizeze apa de pe acest tronson pana nu se remediaza deficientele :

Deşi antreprenorul lucrării a comunicat că investiția e gata de a fi operaționalizată, realitatea din teren demonstrează contrariul: tronsonul de conductă Mărgineni II – str. Depoului (parte integrantă din rezervă), în lungime de 330 metri nu a fost spălat și dezinfectat pe anul în curs; echipamentele existente în frontul de captare Mărgineni II zac nepornite, așa cum lesne puteți constata din fotografiile atașate prezentei postări (manometrul indică cifra 0, pompele sunt oprite, rezervorul este – de asemenea – oprit etc).

De altfel, din răspunsul transmis ASTĂZI către Instituția Prefectului de Direcția de Sănătate Publică (FOTO 2) reiese cât se poate de clar că din tronsonul de conductă menționat, precum și din facilitățile existente în frontul Mărgineni II (stație clorinare, pompare, rezervor), nu au fost prelevate probe – în anul 2022 – în vederea stabilirii calității și conformității sanitare a apei, astfel încât ea să poată fi livrată populației. Am observat, pe parcursul ultimelor săptămâni, că – pentru cei care dădeau „finalizată” rezerva încă din aprilie 2021- bătaia de joc la adresa băcăuanilor îmbracă diferite forme.” a precizat Bogdanel

DSP Bacau a transmis ca este necesar sa se efectueze operatiunile de spalare si dezinfectie la tronsonul Margineni II pentru a se putea lua probe de apa:

Dupa remedierea deficientelor constate de catre CRAB si finalizarea operatiunilor de spalare si dezinfectie la nivelul acestui tronson si compartimentelor aferente, va fi anuntat DSP in vedea recoltarii probelor de apa” a transmis DSP Bacau

Constructorul Branpis spune ca Rezerva este finalizata si poate fi data in functiune :

Va comunicam faptul ca obiectivul Rezerva de Apa poate fi pusa in functiune de catre operatorul serviciului cu alimentare cu apa si canalizare.” transmite Branpis

Contactat de Bacau.net, primarul Bacaului, Lucian Viziteu a transmis ca nu s-au finalizat toate analizele apei: „Din ce stiu au venit rezultatele chimice bune, rămân cele microbiologice.”

Rezerva de Apa a Bacaului este o investitie a Municipiului Bacau, finalizata prin PNDL. Lucrarile au inceput in 2019 si ar fi trebuit finalizate in 2020. Primaria a anuntat ca lucrarile s-au prelungit pana in 2021 din cauza pandemiei. Din aprilie 2021, Rezerva a fost anuntata ca si finalizata insa si la aceasta ora este nefunctionala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.