Rezerva de Apa a Bacaului a cedat la primele teste. Primaria a cerut CRAB oprirea apei din Margineni II pentru reparatii


Rezerva de Apa a Bacaului nu functioneaza nici in acest moment. Toate cele 6 cuplari principale au fost facute iar in ultimele zile s-a procedat la testarea propriu-zisa a conductei care ar trebui sa furnizeze apa bacauanilor, in caz de avarie la aductiunea de la Valea Uzului.

Cele 6 cuplari ale Rezervei de Apa sunt in urmatoarele puncte: statia Gheraiesti-ANL, intersectia Frunzei-Calea Moldovei, Calea Moldovei-Digu Barnat, Front captare Margineni II, strada Depoului si ultima, cea finalizata in urma cu cateva zile, pe strada Brandusei.

Saptamana trecuta, Primaria a instiintat Compania de Apa ca in timpul testelor la Rezerva de Apa a Bacaului a cedat o vana:

In urma efectuarii probelor pe tronsonul V – existent, sub pasajul CF spre caminul de racord cu strada Abatorului, va aducem la cunostinta ca la acest moment suspectam o defectiune la vana montata CVn – existenta sub pasajul Margineni. Prin urmare, va solicitam suspendarea procesului de probe si teste pentru perioada necesara remedierii aspectelor constate.” se arata in adresa transmisa pe 10 mai, de Primaria Bacau catre CRAB

Cu alte cuvinte, vana care asigura transportul apei din „Margineni II” – parte din proiectul Rezervei de Apa a Bacaului – a cedat la primele teste. Conform unor surse, testele au atins doar 400 mc/h debit, iar pentru functionarea corecta a rezervei, la capacitate maxima, este nevoie ca debitul sa ajunga la 1100 mc/h.

Pe 11 mai, Primaria a revenit cu o noua adresa la Compania de Apa, prin care a anuntat ca a identificat defectiunea si va proceda la schimbarea vanei:

Va rugam sa opriti alimentarea cu apa in Margineni II, astazi 11.05.2022, pentru a se crea conditiile tehnice necesare demontarii vanei defecte in caminul CVn – existent sub pasajul Margineni si montarea unei vane noi.” se arata intr-o alta adresa transmisa de Primaria Bacau

Lucrarile la Rezerva de Apa a Bacaului au inceput in anul 2019 si ar fi trebuit finalizate in 2020. Primarul Viziteu a anuntat de mai multe ori ca Rezerva de Apa este functionala inca din 2021, insa la ultima avarie – in 2022 – aceasta nu a functionat. In ultima iesire publica despre subiectul Rezervei de Apa, edilul a declarat ca exista o expertiza care „garanteaza” lucrarile:

Exista o expertiza tehnica care confirma ca Rezerva de apa este corespunzatoare din punct de vedere tehnic si este si in functiune.” a declarat Lucian Viziteu – primar al Municipiului Bacau

Rezerva de Apa a Bacaului a fost realizata de firma Branpis SRL si a costat peste 3 milioane de euro. Banii au fost achitati integral, desi recepetia si punerea in functiune la capacitate maxima nu s-a facut pana in prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.