UPDATE: Revoltator. Un caine a fost legat cu sarma si tras de o caruta, in judetul Bacau (FOTO)

0

UPDATE

Potrivit IPJ Bacau, la data de 16 februarie a.c, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Bacău s-au sesizat din oficiu ca urmare a apariției în mediul online a unei postări, în care se observă cum un atelaj hipo la care este înhămată o cabalină, trage un exemplar canin legat cu un lanț.

În urma verificărilor efectuate a fost identificat proprietarul, precum și animalele anterior menționate. S-a constatat faptul că exemplarul canin de rasă comună nu este identificat prin microcipare, nu este sterilizat și nu beneficiază de un adăpost corespunzător, hrană şi apă suficiente, posibilitatea de mişcare suficientă, îngrijire şi atenţie și asistenţă medicală, nefiind respectate prevederile art. 5 al. 1 din Legea 204/2004 privind protecția animalelor.

Drept urmare, având în vedere cele constatate în urma verificărilor efectuate polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, în temeiul art. 24^1 alin. 1 din Legea 204/2004 privind protecția animalelor, au emis un ordin de plasare al animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile. Totodată, au procedat la sancționarea contravențională a prorietarului conform art. 26 alin. 1 lit. a din Legea 205/2004 (R) privind protecția animalelor, precum și prevederile art. 13^2 și art. 8 alin. 4 din O.U.G. 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân cu suma de 3000 de lei.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor atrag atenția tuturor deținătorilor de animale, cu privire la faptul că la data de 16.05.2022 a fost publicată în monitorul oficial al României Partea I, nr. 484 din 16.05.2022, Legea 138 din 13.05.2022, pentru modificarea Legii 205/2004 privind protecția animalelor, fiind înăsprite pedepsele în ceea ce privesc sancțiunile contravenționale.


Imagini şocante au fost înregistrate şi trimise către redacţie, prezentând un câine ţinut prins cu sârma in comuna Margineni, din judeţul Bacău. Un individ l-a legat pe acesta de o căruţă, trăgându-l după el, aparent în încercarea de a-l transporta în altă locaţie.

Secvenţele au fost surprinse de către un şofer care trecea pe lângă acea căruţă.

Nu vrea sa-l omoare, probabil, vrea sa-l duca undeva. Dar il tii asa …” a strigat soferul catre barbat

Politistii din cadrul Biroului Politia Animalelor s-au sesizat si cerceteaza cazul. Intamplarea s-ar fi produs pe 11 februarie, 2024. Vom reveni cu un raspuns oficial.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.