Retinut si cercetat pentru inselaciune si efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos

0

Un tânăr de 19 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce poliţiştii au stabilit că acesta ar fi înşelat un bărbat şi ar retras de pe cardul acestuia suma de 1700 de lei

             Poliţiştii de investigaţii criminale au depistat, la data de 13 iulie a.c., în urma investigaţiilor desfăşurate, un tânăr de 19 ani, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că acesta ar fi retras în mod fraudulos suma de 1700 de lei de pe cardul unui bărbat de 53 de ani, din comuna Gîrleni.

În fapt, în luna aprilie a.c., bărbatul de 53 de ani s-a deplasat în municipiul Bacău pentru a retrage o sumă de bani de la un ATM. În timp ce se afla la ATM, a constatat că nu avea asupra sa ochelarii de vedere, motiv pentru care a solicitat sprijinul unui tânăr ce se afla la rând în spatele său. Acesta, a primit cardul şi codul PIN şi i-a comunicat bărbatului că nu sunt bani în cont, deşi în urma interogării aflase de suma disponibilă de 1700 de lei. Tânărul i-a înmânat bărbatului un card, după care a plecat de la ATM.

Nedumerit de situaţie, cel în cauză a rămas în zonă şi s-a întâlnit cu un consătean, căruia i-a cerut sprijin pentru interogarea soldului. Au introdus cardul în ATM şi au tastat codul PIN despre care se afişa că este incorect. Pe parcursul derulării acestor operaţiuni tânărul de 19 ani şi-a făcut aparaţia şi a afirmat că din greşeală cele două carduri au fost schimbate între ele.

Adresându-se ulterior unităţii bancare, bărbatul de 53 de ani a constatat că din contul său, într-o singură zi, au fost efectuate operaţiuni de retragere de numerar, în sumă totală de 1700 de lei, motiv pentru care a sesizat prin plângere Poliţia Municipiului Bacău.

Tânărul de 19 ani a fost depistat în urma investigaţiilor poliţiştilor şi a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.