Retea specializata in furturi din bancomate, destructurata

0

Vineri,27 iulie 2012, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 16 percheziţii la mai mulţi suspecţi de fraude informatice şi infracţiuni contra patrimoniului. De la locuinţele acestora au fost ridicate, în vederea cercetărilor, înscrisuri, calculatoare şi medii de stocare a datelor informatice, dispozitive destinate skimmingului, precum şi sume de bani în lei şi valută.

Poliţişti de la B.C.C.O. Bacău, cu sprijinul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., a B.C.C.O. Iaşi şi Suceava, şi procurori D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, beneficiind de suportul tehnic şi informativ al Direcţiei Operaţiuni Speciale –I.G.P.R., au destructurat un grup infracţional organizat, format din aproximativ 25 de persoane, din municipiul Bacău, specializat în comiterea de fraude la ATM–uri, prin utilizarea de instrumente artizanale.

Astfel, astăzi, pentru probarea activităţii infracţionale au fost efectuate 16 percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor grupării, fiind identificate şi ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe mijloace de probă, respectiv înscrisuri, calculatoare şi medii de stocare a datelor informatice, dispozitive destinate skimmingului, precum şi 6500 lei, 2.000 euro şi 1000 USD.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că, membri grupării au pus la cale o metodă inedită care a condus la obţinerea, în scurt timp, a peste 200.000 de lei.

Astfel, învinuiţii procedau la sustragerea din bancomate a unor importante sume de bani, prin folosirea unui dispozitiv metalic confecţionat artizanal, introdus în fanta de eliberare a numerarului.

În această modalitate, membrii grupării au acţionat pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Bacău, Braşov, Neamţ, Covasna, Sibiu, Constanţa şi Iaşi, devalizând şi aducând în stare de neutilizare peste 100 de ATM-uri.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău au fost conduse 22 de persoane, faţă de care, după finalizarea audierilor se vor dispune măsurile legale.

Acţiunea s-a desfăşurat în cooperare cu Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul I.G.P.R., S.I.A.S., I.P.J. Bacău şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.