Replicile sefilor – demoralizarea sau motivarea angajatilor?

0

repliciAm trecut de mult peste anii comunismului, cand orice sef putea sa iti spuna orice, fara sa ii pese ca tu esti afectat sau nu de cuvintele sale. Este era in care, daca doriti sa aveti performanta si rezultate mereu mai bune, trebuie sa motivati angajatii si sa ii faceti sa se simta bine in colectivul companiei si inclusiv in relatia cu angajatorul, adica dumneavoastra.

In aceasta relatie dintre sefi si subalterni exista foarte adesea dialoguri pe care seful trebuie sa stie sa le gestioneze, indiferent de personalitatea angajatului, in asa fel incat acesta sa ajute la motivarea angajatilor si nu la demoralizarea lor, pentru ca, in primul rand, este interesul dumneavoastra. Un angajat motivat va incerca mereu sa se autodepaseasca, pe cand un angajat demoralizat va gandi ca oricum nu este apreciat pentru munca sa. De ce ar mai incerca sa faca mai mult? Mai multe lucruri despre motivarea angajatilor gasiti aici, pe blog-ul lui Lorand Soares Szasz, care este un expert in domeniul business, si care vorbeste mult despre toate aspectele de care trebuie sa se preocupe fiecare manager in cadrul afacerii pe care o conduce.

Am inceput sa spunem despre dialogurile dintre sefi su subalterni, pentru ca este un aspect foarte important al relatiei care exista aici. Sunt multe laturi ale unei discutii pe care angajatul poate sa le simta ofensatoare sau care sa il demoralizeze chiar si fara sa isi dea seama. Acesta este motivul pentru care Lorand a formulat o lista de 24 de replici pe care un sef nu ar trebui sa le spuna niciodata, de care ar trebui sa se fereasca si pe care ar trebui sa le reformuleze, in asa fel incat sa exprime ceea ce doreste, dar intr-un mod constructiv. Asa ca, pe langa mentionarea replicilor, Lorand ofera si variante mult mai inteligente si mult mai productive de formulare a unor frustrari, a unor dezacorduri sau a unor neintelegeri, pentru ca, de multe ori apar si astfel de situatii care, pana la urma, se pot rezolva dezlegand misterul creat de o neintelegere.

Pentru toate acestea luati-va timp pentru a cititi articolul “24 de replici pe care sefii nu ar trebui sa le spuna niciodata subalternilor”. Este o lectura foarte placuta, chiar daca nu va regasiti intre acele exemple. Iar daca recunoasteti una dintre replicile folosite de dumneavoastra, nu trebuie sa o recunoasteti nimanui. Trebuie doar sa incercati sa va corectati si veti vedea rezultatele intr-un timp foarte scurt.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.