Relu Auraş a dat o mostră de semnătură la DNA, în dosarul organizării galei lui Bute

0

Antrenorul de box Relu Auraş s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru a revedea declaraţia dată în dosarul organizării galei “Campion pentru România”. Auraș le-a spus procurorilor că-şi regăseşte semnătura pe documente, deşi iniţial susţinea contrariul, motiv pentru care a dat o mostră de semnătură.

Relu Auraş a venit miercuri după-amiază la DNA, în contextul în care anchetatorii au reluat cercetările privind posibile fapte de corupţie comise de fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box (FRB), Rudel Obreja, în legătură cu organizarea galei în care Lucian Bute a boxat contra francezului Jean Paul Mendy.

La ieşirea de la DNARelu Auraş a declarat că a fost chemat de anchetatori pentru a i se reciti declaraţia dată iniţial şi pentru a revedea documentele puse la dispoziţie de procurori, între care şi procesul-verbal semnat de membrii federaţiei, prin care s-ar fi stabilit ca gala să fie organizată prin firma lui Rudel Obreja. Auraş a declarat că, deşi iniţial le-a arătat anchetatorilor că nu-şi regăseşte semnătura pe respectivul proces verbal, în prezent, după o periodă lungă de timp şi după ce lucrurile “s-au calmat”, a constatat că undeva, în colţul documentului, se află semnătura sa.

Întrebat dacă la acest moment, în contextul în care ar şti că gala ar urma să fie organizată prin intermediul firmei lui Obreja, ar mai semna procesul verbal, Relu Auraş a precizat că da, atâta vreme cât procedurile de organizare se desfăşoară în mod legal şi că nu ar fi nicio problemă din acest punct de vedere, în opinia sa. De asemenea, întrebat dacă a dat o mostră de semnătură pe care anchetatorii DNA să o folosească ulterior în eventualitatea efectuării unei expertize grafologice, Auraş a precizat că da, dar a arătat că nu i s-a pus în vedere că s-ar realiza o astfel de expertiză.

Relu Auraş a adăugat că a fost audiat în calitate de martor şi că, tot ca martori, sunt aşteptaţi la DNA toţi membrii federaţiei, între care Marian Simion, antrenorul Titi Tudor, cunoscut ca Titi Prosop, şi Fănel Trandafir, zis Cimino. Până la acest moment, au mai dat declaraţii antrenorul federal Vali Vrânceanu şi fostul secretar general al FRB, Niculae Constantinescu, a completat Auraş. Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) a sesizat DNA, în aprilie 2012, în legătură cu posibile acte de corupţie şi alte fapte penale comise în principal de Rudel Obreja, în contextul organizării galei “Campion pentru România”.

Sursa: Sursa Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.