Regulament pentru reducerile la transport acordate elevilor. Abonamente subventionate cu 50 la suta de Consiliul Local

1

Consiliul Local (CL) a aprobat in sedinta extraordinara din 6 septembrie un regulament privind regimul de acordare a subventiilor la transportul in comun destinat elevilor din ciclul preuniversitar. Aprobarea regulamentului vine la doua saptamani de la votarea in CL a unui proiect avand ca obiect introducerea de reduceri la transportul in comun pentru elevii incadrati in invatamantul preuniversitar. In sedinta din iulie, acelasi CL aproba extinderea facilitatilor la transportul in comun pentru un numar mai mare de pensionari.

Potrivit regulamentului aprobat in septembrie de CL Bacau, „in termen de 10 zile de la inceperea anului scolar, unitatile de invatamant au obligatia de a comunica SC Transport Public SA si Directiei de Asistenta Sociala a Municipiului Bacau persoanele responsabile cu distribuirea abonamentelor”. Acelasi regulament mai stipuleaza ca abonamentele vor fi ridicate de catre  acestea de la sediul General Proiect (Vasile Alecsandri nr. 41).

In sedinta CL de la sfarsitul lui august, primarul Romeo Stavarache facea publica intentia municipalitatii de a reintroduce subventiile la transportul in comun pentru elevi. Edilul sustinea ca efortul anual presupus de acordarea reducerilor la transport se cifreaza la peste 1,2 milioane lei, dar ca municipalitatea poate sustine aceste subventii. Autoritatea  locala va suporta 50 la suta din costul unui abonament lunar. Conform primarului, oficialii municipalitatii au negociat cu conducerea operatorului de transport in comun un tarif de 40 lei pentru abonamentul destinat elevilor.

Abonamentele vor avea un regim trimestrial de valabilitate. Pentru intregul an scolar (2013 – 2014), un elev va scoate din buzunar in medie 140 lei (aprox. 45 lei pe semestru). Restul banilor, vor veni din bugetul municipiului, in acord cu contributia de 50 la suta aprobata de CL Bacau.

Comentarii

1 comentariu

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.