Regiunea Nord-Est, din care face parte si judetul Bacau, a inregistrat cea mai mare rata a somajului

Regiunea Nord Este, cea care cuprinde judetele Bacau, Suceava, Neamt, Iasi, Botosani si Vaslui a inregistrat cea mai mare crestere a ratei somajului intre trimestrul al doilea din 2019 si acelasi trimestru din 2021 – de 4,4 puncte procentuale – de la 1,8 la 6.2 %.

   

În Sud-Vest Oltenia, regiune alcătuită din judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea, creşterea a fost de 3,8 puncte procentuale. 

Raluca Pârvu, BPI Group: “Regiunea Nord-Est a fost ocolită de marii investitori industriali din cauza lipsei infrastructurii de transport, ca atare locurile de muncă sunt adesea fragile, în companii sensibile la schimbările mari din mediul extern.”

„Profilul economic şi demografic al regiunii Nord-Est este preponderent agricol, cu o pondere mai mare a populaţiei în mediul rural. Regiunea a fost în bună măsură ocolită de marii investitori industriali din cauza lipsei infrastructurii de transport, ca atare locurile de muncă sunt adesea fragile, în companii sensibile la schimbările mari din mediul extern. Multe astfel de companii au fost serios afectate de pandemie şi au transmis oamenii în şomaj“, a explicat pentru ZF Raluca Pârvu,  business manager la BPI Group, companie de consultanţă în management şi resurse umane.

Sursa: zf

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here