Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit


70 de ani de domnie. Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie 2022, la varsta de 96 de ani. Elisabeta a II-a s-a nascut pe 21 aprilie 1926 si a preluat tronul la 26 ani. Ea a domnit timp de 70 de ani, fiind cea mai lunga domnie din Marea Britanie si cel mai batran monarh din lume.

La 96 de ani, Regina Elisabeta s-a stins din viață la reședința sa de la Castelul Balmoral, înconjurată de familie.

Regina Elisabeta a Marii Britanii început să se simtă rău de joi, când medicii s-au arătat îngrijorați pentru starea sa de sănătate, după cum a anunțat Palatul Buckingham într-un comunicat. Toată familia reginei s-a aflat lângă ea în ultimele momente. Starea de sănătate a reginei s-a deteriorat în ultimele zile, când suverana a început să se simtă rău. Miercuri, s-a retras dintr-o întâlnire virtuală planificată cu miniştrii de rang înalt după ce a fost sfătuită de medici să se odihnească.

Ultimele imagini cu suverana în viață au fost făcute marți, când regina o numea pe Liz Truss în funcţia de prim-ministru al ţării, la Castelul Balmoral.

Ce protocol exista dupa moartea reginei Elisabeta a II-a

Protocolul cuprinde măsurile care vor fi luate după anunţul morţii suveranei şi de-a lungul celor zece zile care vor urma. Premierul şi principalii reprezentanţi politici vor fi informaţi de moartea suveranei prin telefon. Un mesaj oficial va fi publicat de Buckingham pentru a informa publicul, iar un e-mail va fi trimis ministerelor. La primirea acestui e-mail, drapelele de la Whitehall – sediul guvernului britanic – vor fi arborate în bernă în 10 minute. Orice reuniune a Parlamentului va fi amânată. Pagina oficială a site-ului familiei regale va fi în întregime neagră, iar site-ul guvernului şi toate conturile de socializare vor arbora un banner negru. Primul discurs va fi cel al premierului. Ministrul Apărării va organiza un salut al armatei, un minut de reculegere la nivel naţional va fi anunţat şi prim-ministrul va vorbi cu prinţul Charles, devenit rege. Acesta din urmă se va adresa ţării la televizor, iar o slujbă în cinstea reginei va avea loc la catedrala londoneză St. Paul. A doua zi va fi dedicată urcării pe tron a prinţului Charles. Un consiliu se va reuni la Palatul St. James pentru a-l proclama pe noul suveran. Parlamentul se va reuni pentru a redacta un mesaj de condoleanţe şi reuniunea lor va fi suspendată timp de 10 zile. Urmează prima întâlnire a lui Charles în calitate de rege cu premierul şi Cabinetul său.

Charles va deveni rege al Marii Britanii

Noul Rege al Marii Britanii va fi fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a, Charles, iar Regina Consoartă soția sa, Camilla.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.