Reforma in Politia Romana. Bacaul ar putea deveni inspectorat teritorial alaturi de Cluj si Craiova

Conducerea MAI, prin ministrul Vela, propune un proiect de reorganizare a institutiei. Pe 5 decembrie, noul ministru de interne a prezentat acest proiect de reforma ca „o necesitate a sistemului”

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Printre initiativele propuse de Vela se numara si reorganizarea teritoriala – mai exact se vor crea 3 inspectorate teritoriale la Bacau, Cluj si Craiova, subordonate IGPR – care vor coordona activitatea de politie din judetele incluse. Astfel, se vor reduce cele 42 de IPJ-uri. Ministrul spune ca prin acest mod se vor economis bani. Acelasi model se vrea implementat si la Jandarmerie.

La puntul 8 al proiectului privind reorganizarea teritorială a structurilor de poliție, președintele SNAP, Iulian Surugiu, precizează:

„Crearea unui număr de trei Inspectorate de poliţie teritoriale ( Bacău , Cluj şi Craiova), subordonate IGPR-ului, care vor coordona activitatea de poliţie din judeţele incluse teritoriale, reducându-se astfel cele 42 IPJ-uri.

Această strategie are la bază o dublă motivaţie, care include atât componenta de planificare managerială (în prezent inspectoratele de poliţie judeţene funcţionează în paralel cu poliţiile de municipii şi considerăm că activitatea lor poate fi susţinută de un inspectorat teritorial zonal) cât şi o componentă financiar logistică, costurile bugetare alocate în noua organizare fiind mult mai reduse.

Privind această strategie din perspectiva unei analizei SWOT, şi anume analiza punctelor tari vs. slabe, anticipăm apariţia unor atitudini specifice rezistenţei la schimbare ( diminuarea funcţiilor de conducere ar putea genera argumente diferite care, chiar dacă la prima vedere pot părea că au un fundament organizaţional, ele în esenţă ca şi tip de reacţie, au un substrat real cu precădere personal).

De aceea opinez pentru a fi analizate doar avantajele de tip organizaţional, financiar şi logistic ale acestei strategii, care respectă scopul proiectului, raportat la îmbunătăţirea activităţii din MAI şi nu cele personale. La nivelul acestor inspectorate teritoriale vor funcţiona serviciile pe fiecare linie de muncă, acestea coordonând activitatea specifică din judeţele subordonate”.

Sursa: evz.ro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here