Rectorul Universitatii Petre Andrei din Iasi, arestat preventiv alaturi de fratele sau

0

Rectorul Universitatii Petre Andrei din Iasi, una dintre cele mai mari unitati private de invatamant din zona Moldovei, a fost arestat preventiv vineri seara.

In spatele gratiilor au ajuns si fratele sau, fost decan al Facultatii de Stiinte Politice la aceeasi universitate, dar si un lector. Toti sunt suspectati ca ar fi admis un student direct in anul trei de studiu.

Sorin Bocancea, rector al universitatii Petre Andrei din Iasi, a ajuns in spatele gratiilor pentru ca ar fi incercat sa-l ajute pe un colaborator de-al sau, prodecan la Facultatea de Drept. Acesta din urma a fost prins in flagrant in timp ce lua mita, aproape 19 mii de lei, de la un student. Totul pentru a-l admite direct in anul al treilea.

In plus, procurorii anticoruptie spun ca Sorin Bocancea ar fi determinat si alte cadre didactice sa modifice date care apar in catalogul anului intai. Avocatul si colegii ii iau insa apararea.

Sandra Gradinaru, avocata rectorului: „Din punctul nostru de vedere pentru domnii profesori care sunt acuzati de favorizarea infaptuitorului si fals in inscrisuri oficiale nu sunt intrunite conditiile cerute de lege.”

Tudor Pituleac, prorector Universitatea Petre Andrei Iasi: „Acel student este inscris la noi, pentru ca noi am pus la dispozitie dosarul acelui student in care exista o cerere semnata de el din septembrie 2014.”

La Universitatea Petre Andrei din Iasi au mai avut loc incidente de-a lungul timpului. In 2010 s-a ajuns chiar si la violente. Atunci, tabara fratilor Bocancea a intrat in conflict cu un alt profesor.

Din sase mii de studenti, cat avea la acea vremea universitatea, acum au mai ramas doar o mie.

Sursa: stirileprotv

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.