Recorder.ro: In mai multe localitati din judetul Bacau curge apa contaminata

Conform unei anchete realizate de Recorder.ro, in mai multe localitati din judetul Bacau apa nu este potabila. Statul roman este obligat sa verifice calitatea apei de la toate retelele publice din tara. DSP Bacau si Primariile sunt institutiiile responsabile cu prelevarea si verificarea probelor de apa. Mostrele de apa se verifica, de obicei,o data la 3 luni.

Aceeași lege stabilește parametri de potabilitate a căror depășire este interzisă, acest lucru însemnând că apa poate pune sănătatea oamenilor în pericol. În zonele rurale, aceste analize impuse prin lege se fac mult mai rar decât la orașe, iar de cele mai multe ori rezultatele nu le sunt comunicate cetățenilor nici măcar atunci când parametrii de potabilitate sunt depășiți.” se arat intr-o ancheta Recorder.ro

Reporterii Recorder au cerut de la DSP Bacau ultimele seturi de analize ce prezinta calitatea apei din judet.In mai multe localitati din judetul Bacau au fost inregistrate abateri, ceea ce inseamna ca sunt depasiti parametrii impusi de UE.

Va prezentam datele Recorder, pe judetul Bacau, unde s-au inregistrat probleme :

Sarata: Conform analizelor efectuate de DSP în 2019, s-au înregistrat depășiri la indicatorii: amoniu

Nicolae Balcescu : Conform analizelor efectuate de DSP în 2019, s-au înregistrat depășiri la indicatorii: amoniu (Galbeni,Valea Seacă). În satul Nicolae Bălcescu nu s-au înregistrat depășiri la indicatorii de potabilitate stabiliți prin lege.

Tamasi : Conform analizelor efectuate de DSP în 2019, s-au înregistrat depășiri la indicatorii: nitrat.

Gioseni : Conform analizelor efectuate de DSP în 2019, s-au înregistrat depășiri la indicatorii: nitrat

Helegiu : Conform analizelor efectuate de DSP în 2019, s-au înregistrat depășiri la indicatorii: numar de colonii la 22 grade Celsius, numar de colonii la 37 grade C, bacterii coliforme (Helegiu, Drăgușești).

Valea Seaca : Conform analizelor efectuate de DSP în 2019, s-au înregistrat depășiri la indicatorii: mangan

Stefan cel Mare : Conform analizelor efectuate de DSP în 2019, s-au înregistrat depășiri la indicatorii: numar de colonii la 22, numar de colonii la 37 grade, E. coli, bacterii coliforme (sat Viișoara); numar de colonii la 22, numar de colonii la 37 grade, enterococi, bacterii coliforme (sat Gutinași). La Bogdana nu s-au înregistrat depășiri la indicatorii de potabilitate stabiliți prin lege.

Urechesti : Conform analizelor efectuate de DSP în 2019, s-au înregistrat depășiri la indicatorii: fier si mangan (Satu Nou); fier (Urechești)

Slanic Moldova : Conform analizelor efectuate de DSP în 2019, s-au înregistrat depășiri la indicatorii: numar de colonii la 22 grade C, numar de colonii la 37 grade C.

Oituz : Conform analizelor efectuate de DSP în 2019, s-au înregistrat depășiri la indicatorii: număr de colonii la 22, numar de colonii la 37 grade, bacterii coliforme, E.Coli, enterococi, fier, mangan

Pirgaresti : Conform analizelor efectuate de DSP în 2019, s-au înregistrat depășiri la indicatorii: numar de colonii la 22 grade, numar de colonii si 37 grade, bacterii coliforme.

 

 

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

2 comentarii

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here