Recompense pentru romanii care se vaccineaza: 100 lei tichete de masa si premii in bani la Loteria vaccinarii

Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta care prevede „recompensarea” romanilor care se vaccineaza. Acestia vor primi tichete de masa de 100 lei si vor participa la tombole de vaccinare cu premii.

   

Ordonanța de Urgență care introduce aceste recompense pentru persoanele care se vaccinează cu schema completă – câte două doze de vaccin Pfizer, Moderna sau AstraZeneca sau o doză de vaccin Johnson&Johnson – a fost aprobată în ședința de Guvern de astăzi, ceea ce înseamnă că măsura va fi aplicată în cel mai scurt timp.

Recompensele vor fi acordate doar persoanelor care se vaccinează cu schema completă începând din monentul intrării în vigoare a actului normativ, nu și celor care s-au vaccinat anterior.

După emiterea certificatului de vaccinare, persoanele respective se pot înscrie pentru participarea la loterie pe site-ul certificat-covid.gov.ro, în cadrul căruia Serviciul de Telecomunicații Speciale va dezvolta funcționalitatea de înscriere.

Pentru anul 2021, prima extragere este prevăzută a avea loc în luna octombrie. Organizarea loteriei, structura premiilor, precum și procedura de acordare a acestora se stabilesc prin ordin comun al ministrului Sănătății și al ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență. Fondul anual de premiere, precum și repartizarea acestuia se stabilește de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, iar extragerile sunt organizate de către Compania Națională Loteria Română S.A.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here