Recompense pentru jandarmii băcăuani salvatori


Patru subofițeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, care au salvat patru vieți omenești au fost recompensați în această dimineață de conducerea inspectoratului. Inspectorul șef, domnul colonel Adrian Babiș le-a acordat jandarmilor câte o diplomă de merit pentru profesionalismul, implicarea și, nu în ultimul rând, pentru omenia de care au dat dovadă.

„Vă reamintim că domnul locotenent Mihai Damian, care se afla în timpul liber și se deplasa cu trenul pe ruta Bacău-București a observat că trenul s-a oprit, deși nu era într-o stație. Jandarmul a coborat imediat din tren pentru a vedea ce se întâmplă și a auzit că un bărbat de 71 de ani a fost lovit de tren, iar acesta era chiar sub vagonul în care călătorea. Persoana era conștientă, dar sângera abundent, în urma amputării picioarelor. Împreună cu un alt călător a actionat imediat cu o cămașă pentru a-i opri sângerarea și a sunat la 112, înformând despre starea bărbatului.

Domnul plutonier Daniel Pomuț aflat în timpul liber a salvat viața unei fetițe de 12 ani din Târgu-Ocna, care în timp ce își făcea un selfie pe o stâncă, a scăpat telefonul, moment în care s-a dezechilibrat și a căzut în apă, iar colegul nostru a reușit să o scoată pe fetiță la mal înainte de a fi luată de curentul apei.

Domnul plutonier adjutant Nicolae Tulpan, plutonier Daniel Pomuț și plutonier George Radu sunt jandarmii care au intervenit și au salvat două vieți, un barbat de 79 de ani, care, din motive necunoscute, a scăpat controlul mașinii, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat lângă marginea drumului din Onești și un bărbat de 72 de ani, care era cazută pe trotuarul din fața unui supermarket din municipiul Onești.” au transmis jandarmii bacauani

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.