Recomandarile politistilor bacauani pentru persoanele care circula cu bicicleta

Recomandările polițiștilor pentru persoanele care se deplasează cu bicicleta:

 

Echipați-vă corespunzător și respectați regulile de circulație atât pentru siguranța dumneavoastră cât și a celorlalți participanți la trafic!

 

Nu circulați cu bicicleta dacă vă aflați sub influența băuturilor alcoolice.

 

Este necesar ca bicicleta să aibă în dotare un dispozitiv de frânare eficace, cu sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.

 

De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

 

Totodată, trebuie dotată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

 

Pentru un plus de siguranță, le recomandăm bicicliștilor să poarte cască de protecție omologată, iar, în mod obligatoriu, pentru a putea fi observați de ceilalți participanți la trafic, să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, mai ales pe timp de vreme rea sau pe timpul nopții.

 

Totodată, înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceți viteza, asigurați-vă temeinic și acordați prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic.

 

Asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre în trafic.

 

Circulați cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul.

 

Când circulați pe bicicletă, nu traversați strada pe trecerile pentru pietoni!

 

Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de către un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

 

Nu transportați și nu tractați orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulația celorlalți participanți la trafic.

 

 

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here