Recomandări pentru zilele de ger care urmează. De Revelion, temperaturile vor coborî până la minus 25 grade


În condiţiile în care Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme geroasă până vineri, 2 ianuarie 2015, Ministerul Afacerilor Interne face o serie de recomandări. 

– Pentru persoanele bolnave, în mod deosebit pentru cele cardiace, este recomandat să nu iasă din locuințe în perioada gerului, decât dacă este absolut necesar, iar atunci să fie foarte bine îmbrăcate. Pentru persoanele în vârstă, mare atenție la încălțămintea folosită pentru a evita alunecarea pe gheață și deci producerea unor fracturi.

– Atenție la consumul de băuturi alcoolice care dau senzația falsă de căldură. Există riscul ca persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice să fie surprinse de gerul puternic și să intre în hipotermie, fără să-și dea seama.

– Persoanele care vor petrece Revelionul în piețe publice trebuie să se îmbrace gros, mai ales dacă rămân perioade îndelungate afară. Este recomandabil ca cei care au în locuințe centrale termice să se asigure că acestea funcționează corect. La fel cei care se încălzesc la sobe, să aibă mare grijă la coșurile de evacuare a fumului.

– Pentru conducătorii auto recomandăm să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum. Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

– Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare și dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuţi in trafic. Nu bruscaţi comenzile si folosiţi cu preponderență frâna de motor.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi o informare meteo în care se arată că în intervalul 30 decembrie 2014, ora 20:00 – 2 ianuarie 2015, ora 10:00 temperaturile minime vor coborî sub minus 15 grade Celsius, iar izolat chiar sub minus 25 de grade, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor. În intervalul menţionat, pe timpul zilei, temperaturile maxime vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între minus 10 şi zero grade Celsius.

În plus, meteorologii au avertizat că în noaptea de marţi spre miercuri şi în cursul zilei de miercuri, 31 decembrie, vântul va avea intensificări temporare în partea de sud a Moldovei, jumătatea estică a Munteniei şi Dobrogea, cu rafale de până la 40-50 de kilometri pe oră, potrivit ANM.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.