Recomandari de pahare pentru cocktail-uri

Pe masura ce designul paharelor a evoluat, oamenii au inceput sa se bucure din ce in ce mai mult de bauturile lor preferate. E firesc sa se intample asa, pentru ca numai paharul potrivit pune in valoare calitatile bauturii si ii evidentiaza aroma.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Paharele vin intr-o varietate de culori, materiale, forme si dimensiuni. Pot fi simple, colorate, transparente, opace, decorate cu diverse modele si in diverse forme.

Nelipsite de la orice masa, festiva sau obisnuita, paharele nu sunt doar recipientele din care bem, ci sunt, in acelasi timp, importante ca elemente de decor. Ca atare, prin forma si ornamente, ele pot fi asortate cu stilul veselei sau cu fata de masa. Fie ca bei apa, o limonada, un cocktail, whiskey sau un vin nobil, exista paharele in care se inmanuncheaza intreg universul de nuante gustative al unei bauturi.

Categoria diversa a paharelor vine in intampinarea proprietarilor de locatii tip HoReCa, care isi  doresc sa aduca un plus de originalitate, eleganta, bun gust si un aer vintage in afacerea pe care acestia o detin, fara a fi nevoiti sa renunte la aspecte importante cum ar fi durabilitatea sau forma de prezentare a produselor achizitionate.

In general, alegerea paharelor depinde, foarte mult de profilul si designul locatiei, de tipurile de bauturi servite si de priceperea si maiestria bartender-ului.

Un alt aspect, destul de important, in momentul in care va decideti sa alegeti pahare de cocktail, pentru locatia Dvs. HoReCa este tipologia clientelei si tipul restaurantului, barului, clubului sau terasei de vara, precum si a specificului evenimentului ce se va desfasura in cadrul locatiei.

Spre exemplu, un restaurant de lux va alege pahare cocktail de o eleganta desavarsita – de ex. tip ArtDeco, fabricate dintr-un material de inalta calitate, in timp ce o terasa de vara va alege pahare confectionate din material ceramic cu design modern, in diverse forme si culori.

Un alt detaliu important de retinut este acela ca paharele de cocktail pot fi alese si functie de materialul din care sunt fabricate: sticla – cu aspect tip taietura de diamant – sau metal – aluminiu cu finisaj de cupru, inox şi otel inoxidabil.

Paharele din sticla tip taietura de diamant sunt cel mai des folosite in locatiile de genul restaurantelor si hotelurilor, in timp ce paharele din metal sau ceramic dura sunt folosite in locatii cum ar fi terase de vara, cluburi si puburi.

Cele mai variate forme si tipuri de pahare din sticla si metal, pentru cocktail, necesare locatiei Dvs. sunt oferite de Rosehome, un magazin pentru produse HoReCa. Aici puteti gasi tipuri de pahare cum ar fi:

  • cele confectionate din sticla dura cu marginile intarite pentru un maxim de rezistenta impotriva ciobirii;
  • cele confectionate din sticla dura, cu marginile rotunjite pentru un plus de rezistenta;
  • Pahare cu picior, dedicate evenimentelor speciale;
  • Pahare tip tumbler cu aspect de taietura de diamant, elegante cu influente retro vintage;
  • Pahare din sticla soda lime, taietura tip diamant.
  • Pahare sub forma unei doze, a unui ananas, a unei conserve, a unui pahar de Martini şi chiar a unui butoiaş, o parte din ele prevazute cu finisaje retro.

Este un fapt deja dovedit ca formele si nuantele paharelor in care sunt servite cocktail-urile au un impact direct asupra perceptiei oaspetilor in privinta bauturii influentand apetitul acestora inca inainte de a le gusta.

Prezentarea bauturilor trebuie facuta in pahare de calitate, asa cum v-am prezentat in randurile de mai sus, cu forme si culori in ton cu designul localului in asa fel incat sa incante privirea celor care le vor gusta si bea, inca inainte de a fi servite.

Imaginatia si inventivitatea pot merge pana la infinit cand vine vorba de “pahare colorate”. Iar perfectiunea necesita bineinteles mult exercitiu si repetate degustari, care sa garanteze cocktail-ul ideal.

Sorbite astazi din pahare inalte, prin care transpare spectacolul culorilor aflate in amestec, cu trecerea anilor, cocktailurile au devenit elemente esentiale pentru petrecerile reusite.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here