Realizarea centurii ocolitoare a fost anuntata de prefect


Soseaua de centura a orasului Bacau va fi realizata intre 2012 si 2014. Prefectul Bacaului , Constantin Scripat , a anuntat sambata , in cadrul unei intalniri de lucru cu primarii comunelor prin care va trece ruta ocolitoare.

Prefectul a mai dezvăluit, întro declaraţie făcută pentru Agerpres, că a primit ‘undă verde din partea Ministerului Transporturilor pentru a demara procedura de expropriere a terenurilor aferente proiectului de infrastructură’.

‘Centura ocolitoare a municipiului Bacău va fi finanţată din fonduri europene 75 la sută, iar 25 la sută o va constitui contribuţia statului’, a precizat Scripăţ.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a pledat în faţa edililor şefi din cele cinci comune prin care va trece şoseaua de centură a municipiului, pentru ‘cooperare administrativă’, afirmând că ‘se vor înfiinţa mai multe comisii de lucru mixte ale instituţiilor deconcentrate prinse in proiect’.

Constantin Scripăţ a mai menţionat faptul că Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Direcţia Agricolă şi Direcţia Silvică ‘vor juca un rol cheie pe parcursul exproprierilor’, cerându-le primarilor să abandoneze ‘abordările politicianiste’.

Proiectul centurii ocolitoare a municipiului Bacău, ce urmează a fi integrat în viitoarea autostradă Bucureşti – Suceava, prevede construirea a 30 de kilometri de şosea, pe 3 tronsoane, la un cost de 142 de milioane de euro. Cel mai important tronson ar urma să fie semi inelul estic al centurii, primul care se estimează a intra în construcţie anul viitor. Acesta va avea aproximativ 17 kilometri. Termenul de execuţie este de doi ani, 2012-2014.

3 COMENTARII

  1. Zona noastra din Moldova a ramas „de coada”, investitii ioc, doar promisiuni si binenteles traditionala punga „plasa” colorata in culorile politice, eventual ghiozdanele rosii sau portocalii!

    Asa ceva trebuie sa inceteze, dar depinde in primul rand de noi romanii cat si de ce acceptam o asa mizerie!!!

    Nici in 2020 nu vom avea centura ocolitoare la Bacau, o sa vedeti ca pana in 2012 nu mai e mult!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.