Reactia PSD Bacau dupa ce Search Corporation a primit certificat negativ. Dragos Benea: Proiectantul autostrăzii A13 Bacău – Braşov a ținut în loc – vreme de 2 ani – acest proiect vital de infrastructură majoră


Europarlamentarul Dragos Benea a salutat decizia ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a sanctionat prin certificate negative firmele care nu si-au respectat contractele de proiectare sau executie.

Search Corporation , firma care a castigat proiectarea si studiile la A13, a primit certificat negativ de la CnAIR, dupa ce a cerut rezilierea contractului din cauza costurilor foarte mari:

Cartonaş roşu pentru neserioşii care au ținut în loc A13 Bacău – Braşov vreme de 2 ani!

Pentru prima dată un ministru al Transporturilor întrebuințează pârghiile legale de care dispune şi asumă o măsură tranşantă, dar binevenită, împotriva antreprenorilor care au tratat cu neseriozitate contractele adjudecate, fie că vorbim de proiectare, fie de execuție lucrări.

Deloc întâmplător, pe lista ruşinii se numără şi proiectantul autostrăzii A13 Bacău – Braşov care, prevalându-se de tot felul de justificări şi tertipuri, a ținut în loc – vreme de 2 ani – acest proiect vital de infrastructură majoră.

Certificatele negative emise de CNAIR mai înseamnă ceva: anume că, oricât de complicate ar fi timpurile pe care le trăim, ele nu pot fi – sub nicio formă – un alibi de vreme rea pentru neserioşii care uită să se mai achite de obligațiile contractelor pe care le încheie cu statul!

P.S. – În ce-i priveşte pe colegii loviți de amnezie, ale căror voci tind ireversibil spre irelevanță, le reamintesc că licitația pentru proiectarea autostrăzii A13 Bacău – Braşov a fost lansată în mai 2019, de fostul ministru Cuc, iar contractul propriu-zis a fost semnat în mai 2020, când Ministerul Transporturilor a încredințat proiectarea firmei care astăzi a primit cartonaş roşu de la CNAIR!” a declarat Dragos Benea

Prefectul judetului Bacau, Lucian Bogdanel, a declarat ca ”neseriozitatea” firmelor care nu respecta contractele a primit un avertisment dur de la Minister:

Neseriozitatea antreprenorilor care se întind mai mult decât le permite plapuma, adjudecând contracte pe care – în cele din urmă – le dau uitării, a primit astăzi poate cel mai serios avertisment din partea Ministerului Transporturilor!

Certificatele negative intermediare, precum şi baza de date care va fi construită pe seama lor, vor permite ministerului să aibă o evidență clară cu firmele care, sub tot felul de motivații şi scuze, şicanează sau chiar țin pe loc mersul proiectelor de infrastructură majoră din țară
.” a spus Lucian Bogdanel – prefectul judetului Bacau

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.