Reactia primarului Viziteu, dupa ce a fost amendat de prefect: „Înțeleg de la prefectul PSD că am fost amendat cu suma de 3.000 de lei. Posibil!”


Prefectul judetului Bacau, Lucian Bogdanel, a luat o decizie in premiera, aplicandu-i primarului Viziteu o amenda pentru nepunerea in aplicare a unei hotarari de CL. Este vorba despre hotararea votata de consilierii locali, prin care familiile cu nou-nascuti primesc un stimulent de 1.000 lei.

Primarul Viziteu a invocat de fiecare data avizele negative date de departamente din primarie cu privire la aplicarea acestei hotarari. Totusi, acest proiect se aplica si in alte primarii din tara. La sesizarea consilierului Dorin Chirilescu, cel care a promovat acest proiect, Prefectura a demarat un control in primarie. In urma acesui control, primarul Viziteu a primit o amenda de 3.000 lei. Amenda a fost luata de primar, pe persoana fizica, nu pe institutie.

Primarul Viziteu a reactionat in urma acestei amenzi, invocand acelasi motiv – avizul negativ dat de departamentul Juridic din Primaria Bacau:

Înțeleg de la prefectul PSD că am fost amendat cu suma de 3.000 de lei.Posibil! Pentru că, după bunul său obicei, acesta scrie pe facebook și anunță presa, înainte de a mi se prezenta și mie hârtia oficială! De ce aș fi fost amendat? Pentru că nu am pus în aplicare HCL 35/2022, privind stimulentul pentru nou-născuți. Care este adevărul?

Prefectul știe foarte bine că nu pot pune în aplicare hotărâri care nu au viza serviciului Juridic! Proiectul nu a fost contrasemnat de legalitate de secretar, iar juriștii nu au dat viza de legalitate, drept urmare, nu am semnat ordinele de plată! În condițiile acestea, să înțeleg că prefectul mă instigă la încălcarea legii?

În plus, Curtea de Conturi ne-a informat că HCL 35/2022 privind acordarea acestui stimulent pentru nou-născuți, aprobat la început de an, nu îndeplinește cerința de a face dovada cheltuirii banilor in interesul superior al copilului. Am anunțat deja că am avea posibilitatea de a susținele mamele la început de drum în condițiile OUG 113/2022, prin fonduri europene și am cerut Direcției de Asistență Socială să vadă care sunt familiile care se încadrează pentru a primi acest sprijin!” a precizat primarul Bacaului, Lucian Viziteu

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

1 comentariu

  1. Dacă primarul e sigur că nu a încălcat legeaatunci poate foarte bine să conteste amendă, să demonstreze că nu e legal , să publice exact ce și cum și atunci prefectul să cadă de prost.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.