Reactia lui Felix Banila, dupa ce Klaus Iohannis i-a cerut demisia

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Procurorul sef DIICOT, Felix Banila, a anuntat marti printr-un comunicat de presa ca nu demisioneaza, insa se va consulta cu colegii sai pe aceasta tema.

Luni, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis i-a cerut demisia dupa activitatea ce priveste „cazul Caracal” dar si „cazul de la Dambovita”.

Redam comunicatul DIICOT:

„Urmare a solicitării Președintelui României din seara zilei de 30.09.2019, procurorul șef DIICOT aduce la cunostinta publica următoarele:

Demisia este un act unilateral de voința, dar sunt împrejurări in care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laș și poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla așa.

Fiind solicitată de Președintele în funcție al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi și face, în mod neîntârziat. Așa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale șefului ierarhic și al celor implicați în actul numirii procurorului șef al DIICOT, după care voi aduce la cunoștință publică rezultatul deciziei luate.

Instituțiile sunt formate din oameni, însă demisia șefului DIICOT, mai ales în astfel de împrejurări, poate avea consecințe deosebite, până la instabilitate, iar eu nu pot concepe că așa ceva ar fi de dorit, intr-o țară membră a UE și a NATO, aflată la frontiera acestora.

Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal și de aceea, vreau să vă asigur despre faptul că demisia șefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv și nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanța funcției, de care, de altfel, sunt pe deplin conștient.” se arata in comunicatul DIICOT

 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here