Reactia lui Dragos Benea la atacurile liberale de campanie : „Am sesizat că unii colegi de alianță, furați de valul electoral, au un mare apetit pentru statistici ipocrite şi apeluri demagogice la abandonarea unor războaie politice imaginare”

0

Presedintele PNL Bacau, Mircea Fechet, a precizat intr-o postare pe Facebook, ca Bacaul a pierdut in ultimii 35 de ani – 143.000 de bacauani: „De 35 de ani, Bacăul a pierdut 143.000 de oameni. De 35 de ani, în restul țării se poate, doar la Bacău nu. E timpul să schimbăm asta. Bacăul nu are nevoie de război politic. Are nevoie de rezultate.”

Europarlamentarul Dragos Benea l-a criticat pe Fechet, spunand despre acesta ca este „furat de valul electoral” si duce „razboaie politice imaginare”. Mai mult, ca si comparatie, Benea a aratat ca multe judete din Romania s-au depopulat, dand exemplul Bihorului -judetul lui Ilie Bolojan – care a pierdut 100.000 de persoane in 20 de ani.

PSD si PNL sunt in alianta in Municipiul Bacau si-l sustin la Primaria Bacau pe Valentin Ivancea. In judet, cele doua partide merg separat, avandu-i drept candidati pe Cristina Pravat de la PSD si Mircea Fechet de la PNL.

Întrucât am sesizat că unii colegi de alianță, furați de valul electoral, au un mare apetit pentru statistici ipocrite şi apeluri demagogice la abandonarea unor războaie politice imaginare (vezi în primul comentariu), fac şi eu precizarea, în calitate de preşedinte al PSD Bacău, că în ultimii 30 de ani regiunea Nord-Vest, alcătuită din județele Bihor, Cluj, Maramureş, Bistrița Năsăud, Satu Mare & Sălaj, a pierdut aproape 400.000 de locuitori (https://www.puterea.ro/dezastrul-demografic-din-romania…/. Ilustrativ este cazul județului Bihor, condus până de curând de Ilie Bolojan, care în 1992 avea aproape 640.000 de locuitori, iar la ultimul recensământ – cel din 2022 – populația număra doar 550.000 locuitori. Şi exemplele ar putea lesne continua.

Întâmplător, din această zonă depopulată a României a emanat şi fantomatica „Alianță a Vestului”, bazată pe mitul electoral că doar primarii de o anumită culoare politică aduc dezvoltare şi bunăstare în comunitățile lor. Între timp, „Alianța” a sucombat, nimeni nu-şi mai aminteşte nimic despre ea, nici măcar cei care au format-o, iar județul Bacău – conform Ministerului Investițiilor şi Proiectelor Europene – este pe locul 2 în regiunea Nord-Est şi 7 la nivel național ca rată de absorbție a fondurilor europene.” a transmis europarlamentarul Dragos Benea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.