Raport Greenpeace: Judetul Bacau, locul patru dupa numarul de cazuri de taieri ilegale de paduri

   

În România, suprafața acoperită de păduri a scăzut dramatic la mai puțin de 30% din teritoriul țării. 20 de milioane de metri cubi de lemn au fost tăiați ilegal în perioada 2013-2018, arată un raport al organizației Greenpeace. Din păcate, autoritățile de control au surprins numai 1% din fenomenul tăierilor ilegale.

   

În 2018, au fost depistate zilnic 32 de cazuri de tăieri ilegale de păduri, în scădere față de anul anterior. Cele mai multe astfel de cazuri, s-au înregistrat în județele Mureș, Sălaj, Argeș iar pe locul 4 apare judetul Bacau. In total peste 11.000 de cazuri de taieri ilegale au fost depistate in 2018.

Directia Silvica Bacau are in administrare o suprafata de 195.018 hectare de padure. Din aceasta suprafata, 163.945 hectare apartin statului iar 31.073 hectare sunt private, dar se afla in paza Directiei Silvice Bacau sub contract.

Autoritatile staului au depistat cele mai multe probleme in zona orasului Buhusi. In zona Buhusi – Orbic sunt cele mai multe contraventii si infractiuni.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here