Raed Arafat: Victimele malpraxisului vor primi despăgubiri

0

Legea malpraxisului este in lucru, in doua-trei saptamani urmand sa apara o forma pe care ministerul Sanatatii o va propune dezbaterii publice, a declarat, sambata, la Oradea, secretarul de stat Raed Arafat. „Este o comisie numita de ministru, pe care o coordonez personal si include mai multi oameni din mai multe domenii, inclusiv din Colegiul medicilor, avem medici, avocati, un colectiv care acum este deja spre forma finala a legii”, a afirmat Arafat. Secretarul de stat a precizat ca se discuta si cu comisia de supraveghere a asigurarilor si cu reprezentanti ai asigurarilor, deoarece legea malpraxisului trebuie sa ajunga sa rezolve o problema, adica despagubirea victimei.

„In momentul in care se intampla un malpraxis, procesul trebuie sa mearga mai departe, ca si victima sa primeasca despagubire. Daca se rezolva acest lucru si punem, sa zicem, solutionarea sa fie direct cu cei de la asigurari, s-ar putea sa rezolvam foarte multe din nemultumirile populatiei in aceste situatii”, a mai spus secretarul de stat. El a adaugat ca mai sunt aspecte care se discuta si se negociaza cu reprezentantii asigurarilor, motiv pentru care va mai dura probabil doua sau trei saptamani pana ce ministerul va oferi o forma a legii pe care sa o puna in dezbatere publica.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a primit sambata la Oradea Premiul Dr. Marta Buteanu din partea Fundatiei pentru Sanatate, in cadrul conferintei internationale „Medicul si societatea”, organizata in 5 si 6 aprilie, impreuna Asociatia SARTISS si Colegiul Medicilor Bihor.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.