Raed Arafat suspenda interventiile chirurgicale pentru 30 de zile : „Prevederile nu se aplică urgențelor, femeilor însărcinate si pacienților cu afecțiuni oncologice sau dializă”

Seful DSU, Raed Arafat, a anuntat luni ca spitalele din tara vor suspenda, pentru 30 de zile, interventiile si internarile care nu sunt urgente. Aceasta decizie s-a luat, spune Arafat, din cauza cresterii numarului de cazuri de COVID19:

   

Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifra dublă față de lunea trecută. Nu vedem încă o tendința de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, a spus Raed Arafat luni seară, după ședința de Guvern.

Șeful DSU a precizat că „prevederile nu se aplică urgențelor, femeilor însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienților cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă”.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here