Raed Arafat: „Avionul SMURD, în reparații la Aerostar pentru că îi lipsește o piesă”. Aparatul a costat 1 milion euro

0

Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii si fondatorul SMURD, a explicat cum a fost posibil ca echipa de medici aflata in avionul care a cazut luni intr-o zona greu accesibila din Muntii Apuseni sa zboare cu o aeronava veche de 35 de ani, in vreme ce SMURD detine un aparat de zbor performant si ultra-rapid, utilat pentru transporturi umanitare. Potrivit lui Arafat, noul avion este in prezent in revizie la Aerostar Bacau, deoarece ii lipseste o piesa. 

avion-SMURDAvionul nou al SMURD – un Piper Cheyenne de generatia a III-a – a costat 1 milion de euro si a fost cumparat din Austria, cu banii stransi de la romanii care au directionat 2% din impozitul pe venit catre Fundatia SMURD, dar si din sponsorizari. Avionul e in folosinta din iulie 2013, cand a fost inaugurat de premierul Ponta, si fost folosit de SMURD in sute de cazuri, cel mai faimos fiind cel al cantaretului Mihai Campineanu (Michi de la Suie Paparude). „Avionul nou a fost folosit in mai multe operatiuni de transplant pana acum. In acest moment, este in revizie la Aerostar Bacau pentru ca ii lipseste o piesa”, a declarat Raed Arafat, el adaugand ca va publica in cursul zilei de astazi o lista a zborurilor efectuate de acest avion.

Arafat spunea inca din iulie anul trecut ca acest avion american va sta si la dispozitia echipelor de prelevare. In randul medicilor exista insa voci care sustin ca de fapt avionul a fost folosit exclusiv de SMURD si nu a fost disponibil pentru misiuni de transportare a organelor, anunta Stirile Pro TV. Pentru transportul organelor sunt folosite alte doua aeronave: un Seneca ce are peste 20 de ani si Britten Norman Islander, avionul implicat in accidentul de ieri, cu o vechime de peste 35 de ani.

Sursa foto: Ziua Veche


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.