Radu Beligan, neobosit la 95 de ani

0

Maestrul Radu Beligan a ales să-şi sărbătorească ziua de naştere,14 decembrie, pe scena celui mai tânăr teatru, Teatrului Metropolis, alături de toţi cei apropiaţi lui, oferindu-le cadou premiera “Lecţia de violoncel”. Împreună cu cel mai longeviv actor în activitate se vor afla în scenă Lamia Beligan, Marius Manole şi Tania Popa.

Piesa tinerei Mona Radu este o comedie savuroasă, după cum înştiinţează “Metropolis”. Astfel Radu Beligan creează un nou personaj, după cel din “Egoistul”, spectacol pe care l-a şi regizat cu nouă ani în urmă pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. De nouă ani “Egoistul” se joacă cu săli pline. Între timp, maestrul a pus în scenă şi alte spectacole. De reţinut că maestrul Beligan se va afla trei seri consecutiv pe scenă: La 14 şi 16 decembrie va fi în “Lecţia de violoncel”, la “Metropolis”, iar la 15 decembrie în “Egoistul”, la Teatrul Naţional.

Radu Beligan s-a născut în județul Bacău, comuna Filipești, la 14 decembrie 1918. În 2004 a fost ales membru de onoare al Academiei Române. Monumentala sa carieră numără peste 7 decenii de activitate și sute de roluri în cele mai importante puneri în scenă din teatrul autohton. Beligan a jucat și în filme, cariera în cinema fiind de asemenea prodigioasă. A revenit, tot timpul, la marea sa dragoste, teatrul. În primăvara lui 2012 a primit distincția de cetățean de onoare al municipiului Bacău, iar Teatrul de Vară poartă – de la același moment – numele său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.