PSD Bacau: „Un proces nu se încheie când postează primarul pe Facebook și nu la prima instanță. Dle. Bulai, confirmați că există și curte de apel”

   

PSD Bacau a transmis un comunicat de presa prin care il acuza pe primarul Viziteu ca incearca sa puna presiune pe instanta de judecata, in dosarul in care Prefectura contesta bugetul Municipiului Bacau. Social-democratii cred ca primarul Viziteu incearca „sa transfere pe umerii instantei propria sa responsabilitate” :

   

Un proces nu se încheie când postează primarul pe Facebook și nu la prima instanță. Dle. Bulai, confirmați că există și curte de apel! Dezavuăm tentativele abjecte ale primarului Viziteu de a pune presiune pe instanța ce judecă litigiul vizând bugetul municipiului Bacău aprobat prin HCL nr. 111/2021. Modul meschin în care edilul înțelege să transfere pe umerii instanței propria sa responsabilitate, în privința angajării unor cheltuieli fără buget aprobat, denotă disprețul său față de actul de justiție și față de procedurile judiciare care atestă că un proces nu se încheie la prima instanță, ci în apel/recurs.

Instanța de judecată nu poate fi pusă sub presiune de un ordonator de credite care, nesocotind fățiș legea, a angajat cheltuieli – altele decât cele de funcționare (!) – fără să aibă o bază legală, respectiv un buget aprobat de către Consiliul Local Bacău, așa cum cere Legea 273 privind finanțele publice locale.Ba, mai mult, a afirma că bugetul nu este operabil din cauza amendamentului propus de cei 12 consilieri locali este o minciună sfruntată, în condițiile în care, prin adresa nr. 737/28 aprilie 2021, AJFP Bacău a dispus reluarea alimentării conturilor UAT Mun. Bacău cu cote defalcate din impozitul pe venit & alocări din bugetul de stat, deci bugetul aprobat de CL Bacău este unul funcțional și operabil.

Prin solicitarea făcută la termenul din 7 iunie, Consiliul Local nu a urmărit tergiversarea judecății, ci aducerea la cunoștința instanței a Referatului nr. 131539/28.04.2021, prin care aparatul tehnic al Primăriei îl înștiințează pe Viziteu că îndreptarea erorilor de înregistrare a bugetului este obligația sa legală, în calitate de ordonator principal de credite. Apreciem drept relevant acest înscris, cu atât mai mult cu cât el confirmă modul abuziv și discreționar în care primarul, în loc să acționeze potrivit obligațiilor legale, a comandat politic contestarea în instanță a HCL nr. 111/2021, iar prefectul USR – fostul șef de cabinet al primarului – a executat întocmai ordinul primit.

Reamintim că Viziteu este un „specialist” în antepronunțări pe Facebook în totală necunoștință de cauză: a vorbit despre litigiul dintre CRAB și sindicat, pentru ca ulterior procesul să fie definitiv câștigat de operatorul de utilități, în dauna sindicaliștilor pe care primarul îi luase în brațe, din rațiuni exclusiv populiste. Dat fiind contextul de mai sus, ne întrebăm ce poate să înțeleagă din lege un primar care a umplut Primăria de geambași de telefoane, așa cum recent a descoperit Camera de Conturi, sau care a promovat angajarea ilegală, chiar la propriul cabinet, a unor persoane care nu aveau studiile necesare pentru ocuparea funcțiilor pe care au fost încadrate?” se arata intr-un comunicat PSD Bacau

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here