PSD Bacău și-a lansat candidații pentru Alegerile Locale: Ivancea-Pravăț-Bogdănel vor candida la municipiul Bacău și CJ Bacău

7

Marți, 26 martie, la Centrul de Afaceri și Expoziții Bacău social-democrații și-au ales candidații pentru funcțiile de primar al Municipiului Bacău, respectiv președinte de Consiliu Județean.

În unanimitate, au fost votați Valentin Ivancea drept candidat pentru funcția de primar al Municipiului Bacău și Cristina Pravăț candidat pentru funcția de președinte CJ Bacău. La eveniment au participat peste 500 de primari, consilieri și membri social-democrați.

Valentin Ivancea a vorbit despre Municipiul Bacău care a ajuns un „oraș gri”, de nefrecventat, care trebuie scos din această zonă. Mai mult, Ivancea a amintit despre „șicanele” primarului Viziteu atunci când se dorea implementarea unor proiecte în oraș:

Poarta de intrare în județul Bacău o reprezintă Municipiul Bacău – fie ca vorbim de gară, aerogară sau drumuri. În acest moment, municipiul Bacău reprezintă o zonă gri. Percepția celor care vin în Bacău este că orașul nostru bate pasul pe loc, un oraș fără perspectivă. Aceasta nu e doar opinia mea, a fost dovedită într-un studiu sociologic. Este trist, dar adevarat. Pentru a putea construi trebuie să știm de unde plecăm. Primarul Viziteu a încercat să ne pună piedici în multe proiecte pe care am încercat să le implementăm la nivelul Municipiului Bacău. De exemplu, după ce am preluat terenul de la primaria Bacău – pentru Atheltic Park – ne-am trezit la câteva luni că trec pistele de biciclete peste parc. A trebuit să refacem proiectul. Municipiul Bacău trebuie să se dezvolte, alături de localitățile din zona metropolitana – cu proiecte de infrastructură, de utilitate publică. Acest lucru se realizează împreuna, printr-o coerență administrativă. Băcăuanii nu vor proiecte fantasmagorice – parcări plutitoare, tren urban – eu cred că băcăuanii vor normalitate și decență. Am primit în ultima perioadă foarte multe incurajări. O să câștigăm pentru că Bacăul merită mai mult. Împreună cu Lucian Bogdanel și Cristina Pravăț vom munci pentru a câștiga Primăria și Consiliul Județean, și vom lăsa lucruri bune în urmă. ” a precizat Valentin Ivancea – președinte CJ Bacău

Senatoarea PSD de Bacău, Cristina Pravăț, nominalizată pentru a candida la funcția de președinte CJ Bacău l-a caracterizat pe Ivancea drept „soluția” pentru Municipiul Bacău. Pravăț a precizat că împreună cu „viitorul primar Ivancea” va face toate demersurile necesare pentru dezvoltarea municipiului și județului Bacău:

Anul 2020 a fost momentul “0”, care a marcat startul reconstrucției organizației municipale PSD Bacău. Începând din octombrie 2022, foaia de parcurs a organizației are un obiectiv clar, dar mai ales o obligație, respectiv, recâștigarea încrederii băcăuanilor, dar și validarea unei propuneri serioase și durabile pentru primăria municipiului Bacău. Propunere pentru cel puțin două, trei mandate. O propunere de bun simț, o propunere de candidat cu realizări în spate. După cum bine știți, este vorba de președintele organizației municipale și președintele consiliuliu județean, Valentin Ivancea. Un bun administrator, care are în spate zeci de proiecte realizate la nivelul consiliului județean, realizate la nivelul unităților administrative teritoriale și chiar la nivelul municipiului Bacău.” a precizat Cristina Pravat – senator PSD de Bacău și candidat pentru funcția de președinte CJ Bacău

Prefectul județului Bacău, Lucian Bogdanel, va demisiona din funcție și se va alătura echipei condusă de Valentin Ivancea, în lupta pentru Primăria Bacău. Lucian Bogdanel va candida pentru postul de consilier local, fiind nominalizat de Valentin Ivancea drept viitorul viceprimar al Municipiului Bacău:

Înainte de a fi prefect, înainte de a fi social-democrat, sunt băcăuan și îmi pasă de orașul meu și de ce se întâmplă în orașul acesta. Și eu și Valentin Ivancea și Cristina Pravăț locuim în blocuri din Bacău și împărțim neajunsurile pe care le expune condiția de locuitor în Municipiul Bacău – un oraș în cădere liberă. Dacă ați fi plecați și ați dori să vă întoarceți în Bacău, ați veni într-un oraș în care apartamentele municipalității sunt împărțite către oameni de partid? V-ar plăcea să investiti în orașul în care primarul nu a alocat nici un ban din programul Anghel Saligny pentru repararea conductelor de apă? V-ați întoarce în orașul în care, anual, 400 de copii sunt mușcați de câini maidanezi? Sau în orașul în care copacii din parc sunt hăcuiți? Cum să locuiești într-un oraș în care chiar primarul orașului locuiește în altă comună – în Sărata. Până și el a realizat că e nemulțumit de propriul său mandat.

PSD a învățat multe în ultimii 10 ani și de asta propune acum – pentru Municipiul Bacău – echipa „cea mai grea” din punct de vedere administrativ. Este un exemplu de seriozitate cu care tratăm acest obiectiv și un exemplu că vrem să ne dedicăm, astfel încât Bacăul să fie acolo unde îi este locul – să devină motorul dezvoltării județului Bacău.” a declarat prefectul Lucian Bogdanel

Președintele PSD Bacău, Dragoș Benea, a precizat că cei trei candidați sunt cea mai bună soluție pentru Primăria și Consiliul Județean Bacău. Benea a mai precizat că Ivancea – Pravăț – Bogdănel nu vor înșela așteptările băcăuanilor și vor munci la dezvoltarea municipiului și a județului:

Suntem singura organizație politică din ultimii 20 de ani, de la nivelul județului Bacău, care atunci când a greșit și-a asumat. Cine nu și-a făcut treaba sau a dezamăgit, ne-am despărțit de ei și nu mai suntem nici până în ziua de astăzi împreună. Este obligația mea ca președinte al organizației județene a PSD Bacău să susțin cele mai bune garnituri politice posibile, de la candidați la primari, până la listele de consilieri, de la primul și până la ultimul loc. Ne pregătim cu ce avem mai bun pentru primăria municipiului Bacău și sunt convins că în 2028 nu vom înșela așteptările băcăuanilor.” a transmis Dragoș Benea

Până în acest moment, social-democrații nu au primit nimic oficial cu privire la faptul că PNL se va alătura într-o echipă comună pentru Primăria Bacău.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

7 comentarii

  1. Caragiale este etern iar moftangiul Ivancea cu ai sai acoliți va rezolva sărăcia la care același PSD ne-a condamnat timp de 30 de ani, va micșoara taxele nesimțite si va trasforma Bacaul intr-o mireasa a PSD

  2. Cred ca este echipa cea mai decenta,care a demonstrat ca e serioasa si realizeaza lucruri.Indiferent ca esti fan sau nu psd,e nevoie de oameni responsabili nu de amatori care ne-au demonstrat in ultimii 8 ani ca nu stiu mai nimic.

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.