Protest la Maternitatea Bacau. Angajatii se tem ca vor fi dati afara

Mai multi medici si asistente angajati la Maternitatea Spitalului Judetean Bacau au protestat, luni dimineata, dupa ce au aparut mai multe informatii despre o eventuala reorganizare a maternitatii.

Publicitate

Maternitatea din Bacau ar merge pe pierderi foarte mari din cauza gradului de ocupare redus al paturilor.

Medicul sef al Maternitatii Bacau a propus un plan de reorganizare, care ar reduce numarul de personal dar ar si eficientiza unitatea:

„Restructurarea Maternitatii in propunerea mea, nu inseamna altceva decat o REALOCARE de RESURSE (paturi si personal medical) catre alte sectii sau Policlinica (doar personal medical) ! Deci nimeni nu-si pierde serviciul ci doar ar putea fi transferat in cadrul altor sectii din SJU Bacau. 

Nu va exista personal medical ( si ma refer la asistente, infirmiere, ingrijitoare) disponibilizat! Am propus in proiectul meu, relocari catre alte sectii (odata cu paturile) , dar tot in cadrul SJU Bacau.” se arata intr-o postare a medicului sef de la sectia obstetrica – ginecologie II, doctor Raluca Grigoriu

Medicii si asistentii care protesteaza impotriva reorganizarii maternitatii spun ca numarul de angajati este oricum insuficient si o reducere de personal ar face ca actul medical sa nu se mai desfasoare in conditii optime.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here