UPDATE: Protest la Colegiul Karpen, dupa ce s-a decis sa se faca din camin centru de carantina pentru suspectii de coronavirus

1

Update: Prefectul a decis sa vorbeasca cu parintii si sa le explice decizia luata. Conform informatiilor prezentate de prefectul Miroseanu, caminul de la Karpen este singura unitate care respecta conditiile necesare izolarii de 14 zile pentru suspectii de coronavirus.

Camerele de la Karpen au baie in camera astfel ca persoanele pot ramane izolate.

Parintii prezenti si-au exprimat din nou nemultumirile, intrucat copiii, unii chiar minori, au fost scosi in strada. Mai mult decat atat, acestia au pus intrebari cu privire la folosirea caminului de catre persoanele suspecte de noul virus si la desfasurarea cursurilor scolare langa caminul care ar putea caza astfel de persone.

Prefectul a declarat ca va cauta si alte solutii. De asemenea a adaugat ca personele cazate la Karpen vor fi asimptomatice.

Totusi, conform informatiilor oficiale perioada de incubare a virusului poate ajunge si la 28 de zile.

–––––––

Luni, Comitetul pentru Situatii De Urgenta a decis sa faca din caminul Colegiului Karpen centru de carantina pentru suspectii de coronavirus.

„În situația în care se vor identifica pasageri suspecți de a fi contaminați cu coronavirus, aceștia vor fi transportați la căminul Colegiului „N.V. Karpen” din Bacău unde vor fi monitorizați. În această clădire, au fost amenajate 50 de camere cu 150 de paturi.” se arata in comunicatul Prefecturii.

Luni, seara, elevii erau deja evacuati iar parintii protestau la usile colegiului. Acestia s-au declarat nemultumiti de decizia prefectului de a scoate copiii din camin. Protestul continua la Prefectura Bacau la aceasta ora.

Vom reveni cu amanunte.

 

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

  1. Nic?ieri. Au sunat copiii sa venim sa ii luam acas? ca trebuie sa elibereze camerele .Nu am primit detalii. Pedagogul nu a dat informa?ii. Au spus c? ne vor comunica prin copiii. Ce? Nu stim. I-am luat acas?. Rusine!

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.