Protest la Amurco Bacău: Peste 300 de angajaţi au refuzat să intre marti la lucru

3

Protest de la primele ore ale dimineţii de marţi, la combinatul chimic Amurco din Bacău. Peste 300 de angajaţi au refuzat să intre la lucru, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile pe ultimele două luni.

Angajaţii nu au primit nici măcar bonuri de masă înainte de Paşti. Conducerea combinatului susţine că preţul crescut la gazele naturale forţează combinatul să lucreze la capacitate minimă. Prin urmare, angajaţii vor lucra doar 4 zile pe săptămână, iar salariul va fi redus cu 25%. Sofert Bacău a intrat în faliment în 2005 şi a fost cumpărat de omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul grupului Inter Agro. Combinatul chimic mai are în prezent doar 700 de angajaţi, din 1.400 câti erau înainte de faliment.

niculae_interagroSituatia lucratorilor de la Amurco va fi transata in jurul datei de 18 mai, cand se asteapta ca patronatul sa ia o decizie privitoare la cei 200-300 de angajati ramasi sa asigure mentenanta combinatului. Problemele de la Amurco au revenit in prim-plan dupa ce proprietarul grupului Inter Agro, Ioan Niculae (foto), a declarat ca va inchide combinatele chimice aflate in portofoliu din cauza cresterii pretului la gaze. La inceputul lui aprilie Niculae afirma ca a dispus inchiderea a doua combinate.

“Luni am oprit activitatea la Amurco Bacău şi la Viromet Victoria şi vor mai urma Ga Pro Co Săvineşti, la 15 aprilie, respectiv Nitroporos Făgăraş, la 1 mai, principalul motiv fiind scumpirea antieconomică a gazelor. În aceste patru combinate lucrează 6.200 de oameni. S-a spus că avem deficit de gaze, ei bine vom avea excedent pentru că industria consumatoare se va închide, unitate cu unitate“, a declarat Ioan Niculae, citat de cotidianul Adevarul la inceputul lui aprilie.

Surse apropiate sindicatului din cadrul Amurco Bacau au confirmat pentru Bacau.NET ca ordinea prioritatilor conducerii vizeaza achitarea restantelor la energie electrica, societatea avand la plata facturi ce dateaza din toamna anului trecut. Abia apoi, au relatat angajatii, va fi luata in discutie eventuala plata a restantelor salariale.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

3 comentarii

  1. SINDICATUL DE LA AMURCO ESTE MANA IN MANA CU DOMNUL HOTEA ,,,,,SALARIATII TREBUIE NEAPARAT SA SCHIMBE SINDICATUL !!!! CRED CA NU DUREAZA MULT SI O SA APARA VIOLENTE ,,FIINDCA LUMEA E DISPERATA !!!!!!
    JOS CU FOSTUL DIRECTOR HOTEA!!!HOOOOOOOOOOOO!!!

  2. SUNT UN ANGAJAT ,,,,NOI CREDEM CA DOMNUL IOAN NICULAE NU STIE CE S/A INTAMPLAT IN ULTIMII DOI ANI DE ZILE LA COMBINATUL AMURCO ,,,,DIN CAUZA DIRECTORULUI LAURENTIU HOTEA CEL MAI MARE CORUPT DIN BACAU ,,,,IAR NOUL DIRECTOR ESTE DUS DE NAS DE ACEST PUNGAS PE NUME HOTEA!!!! DUPA CE V/A PLECA EL SI SLEATA LUI DEBEA ATUNCI VA FI BINE!!!!

  3. Pe acesti oameni care sunt in conducerea combinatului nu ii intereseaza ca angajatii nu au bani de 2 luni. Eu au salarii de 10.000 de lei pe luna si normal ca nu se gandesc ca oamenii nu au ce manca, nu au cu ce sa isi plateasca datoriile….
    Ei de 2 luni nu au mai bagat in conturile angajatilor 1 leu si acum vor sa plateasca curentul pe jumatate de an…deci asta ar insemna ca ne mai poate amana cu salariile cel putin o luna… Este bataie de joc ce se intampla in acest moment la S.C. AMURCO S.R.L.

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.