Proiectul votului prin corespondență, din nou în dezbatere publică

0

Deputatul Eugen Tomac a lansat luni, 15 decembrie,  un proiect de lege privind votul electronic și o variantă nouă a proiectului de lege privind votul prin corespondență, care vor fi supuse dezbaterii publice până în februarie 2015, când va începe noua sesiune parlamentară.

„Am decis, la solicitarea comunitățilotomac eugen deputatr românești de peste hotare, să revin cu proiectul de lege privind votul prin corespondență îmbunătățit. Elementul de noutate pe care îl propun se referă la faptul că alegătorii care se înscriu în registrul electoral, dar nu reușesc să voteze prin corespondență,  să își poată exercita acest drept în ziua votului.

Am elaborat împreună cu o echipă de tineri juriști proiectul privind votul electronic. (…) Vin cu aceste două proiecte de lege pentru că mă preocupă românii din afara granițelor țării”, a declarat deputatul într-o conferință de presă.

În acest context, Eugen Tomac susține că fiecare deputat și senator din Parlamentul României va primi cele două proiecte de lege împreună cu invitația de a se alătura proiectului. La conferința de presă au mai participat Nicolae Popa, președintele Consiliului Româno-American, și Daniel Tecu, președintele Federației Asociațiilor de Români din Europa (FADERE), care s-au declarat susținători ai votului electronic.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.