Proiectul „Padurea de Maine” continua cu plantarea a 10 hectare in Dumbravita, Brasov

Pe 14 aprilie proiectul „Padurea de Maine” a mobilizat cca. 200 de voluntari care au ajutat la reimpadurirea a 10 hectare din localitatea Dumbravita, judetul Brasov. Membri ai comunitatii locale s-au alaturat studentilor Facultatilor de Silvicultura si Ingineria Lemnului de la Universitatea Transilvania din Brasov, personalului silvic, voluntarilor veniti din diferite parti ale judetului si angajatilor Holzindustrie Schweighofer de la fabricile de cherestea Reci si Sebes pentru a planta o parte din cei 50.000 de puieti de gorun, frasin si paltin de munte.

Proiectul „Padurea de Maine” a fost lansat in septembrie 2017 in parteneriat de Asociatia Administratorilor de Paduri, Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava si Holzindustrie Schweighofer, pentru a ajuta proprietarii privati si administratiile locale sa reimpadureasca suprafetele de fond forestier cu dificultati de regenerare.

Suprafata de plantare din Dumbravita, Brasov, a fost transformata in pasune in anii 1950-1960, terenurile fiind incluse din nou in fondul forestier in 2004, fara asigurarea fondurilor necesare reimpaduririi. Primaria a reusit sa planteze 16 hectare de gorun si frasin in 2016-2017, iar proiectul „Padurea de Maine” continua aceste eforturi.

In cadrul proiectului „Padurea de Maine”, peste 21.000 de puieti au fost plantati in 2017, iar in acest an vor fi plantati 142.640 de puieti pe 34.9 hectare. „Padurea de Maine” sprijina micii proprietarii de padure si furnizeaza puieti, material de plantare, logistica, voluntari si specialisti, acoperind toate costurile aferente. Sprijinul financiar se ridica la peste 1 milion de euro pentru a planta 1 milion de puieti in timpul celor 7 ani de proiect.Forestier European (EFI).

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here