Proiectul „O casa pentru fiecare tanar” a trecut de Consiliul Local

In sedinta de CL a Municipiului Bacau de luni, 23 decembrie, proiectul „O casa pentru fiecare tanar” a primit girul consilierilor. 14 consilieri au votat pentru iar trei ( doi de la PNL si Ghinghes de la PLUS ) s-au abtinut.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

In sedinta de CL s-au aprobat :

– Regulamentul privind atribuirea gratuită a suprafețelor de teren pentru construirea de locuințe;

– Trecerea din domeniul public în domeniul privat a suprafeței de 42 de hectare care va fi lotizată (teren situat pe str. Poligonului);

– Sumele necesare pentru întocmirea Planului Urbanistic Zonal care va reglementa dezvoltarea urbanistică a viitorului cartier.

„Mulțumesc consilierilor locali care au înțeles importanța acestui proiect pentru tinerii orașului nostru și au decis să susțină, prin votul lor, această inițiativă. Din păcate, trei consilieri locali au decis să se abțină la vot, unul dintre ei fiind, surprinzător, cel mai tânăr dintre reprezentanții cetățenilor în CL: Cristian Ghingheș (consilier PLUS), Doina Lazăr (consilier PNL) și Cătălin Crețu (consilier PNL). Proaspăt înregimentat politic, se pare ca dl. Ghingheș și-a pierdut interesul pentru tineri odată cu noul său statut. Acesta, împreună cu cei doi consilieri PNL (Lazăr și Crețu), începe să întrezărească orizonturile viitoarei campanii electorale și nu a înțeles faptul că acest proiect reprezintă o șansă reală pentru tinerii Bacăului.” a declarat primarul Cosmin Necula

Primarul Necula a declarat ca a inceput deja discutii cu reprezentantii E-ON ( DELGAZ GRID) legat de racordarea noului cartier la electricitate și gaze naturale:

„O veste foarte bună este faptul că atât posturile de transformare cât și magistrala de gaz se află în imediata vecinătate a terenului de pe str. Poligonului , ceea ce va contribui substanțial la realizarea rețelelor într-un timp cât mai scurt. a mai spus Necula

Primarul Necula propune locuitorilor Municipiului Bacau un proiect de hotarare ce vizeaza atribuirea gratuita de teren, tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, pentru construirea unei locuinte personale.

In proiect se specifica ca Primaria Bacau va asigura infrastructura necesara : utilitati ,cai de acces, retea educationala, transport public si proiecte pentru locuinte.

Municipalitatea are doua loturi de teren, in zona de vest a Bacaului, pe strada Poligonului la iesire spre Onesti. Cele doua loturi, unul de 13 hectare iar altul de 28, vor fi parcelate in suprafete de 300 mp.

Ce persoane sunt eligibile:

-o singura cerere depusa in nume personal sau cu sotia/sotul

-varsta 18 – 35 ani (neimpliniti )

-cetatenie romana si domiciliu stabilit in Municipiul Bacau

-solicitantul sa nu aiba sau sa nu fi avut locuinta sau teren ( destinat construirii unei locunte) in Bacau sau in alte localitati

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here