Proiectul de sustinere a familiilor ai caror copii nu prind loc la cresele de stat a fost adoptat. Chirilescu: „Familiile vor putea primi lunar până la 1000 de lei”

0

Proiectul initiat de consilierul independent Dorin Chirilescu, prin care copiii care nu prind loc la cresele de stat din Municipiul Bacau vor primi subventie, a fost aprobat de consilierii locali.

Familiile ai căror copii nu vor obține un loc la creșa de stat vor putea primi lunar până la 1000 de lei subvenție din taxa de înscriere la creșele private sau 1000 de lei pentru bunicul care poate sta cu copilul pe perioada în care părinții sunt la serviciu, cu respectarea unor condiții ce vor fi puse la dispoziția beneficiarilor prin reprezentanții Direcției de Asisență Socială Bacău.

Vă anunț cu bucurie că în cadrul ședinței ordinare de consiliu local din data de 29.05.2024, proiectul meu de susținere a familiilor ai căror copii nu obțin loc la creșele de stat a fost adoptat în UNANIMITATE. Pe această cale, doresc să le mulțumesc tuturor consilierilor locali pentru susținere și maturitatea de care au dat dovadă în cadrul ședinței. Anual, peste 150 de familii de băcăuani rămân fără loc la creșele de stat din cauza locurilor insuficiente, iar acest proiect este menit să vină în sprijinul acestor familii, cel puțin până la momentul în care se vor materializa promisiunie de campanie și vor fi construite suficiente creșe pentru a rezolva această problemă. Îndrăznesc să spun că e pentru prima dată când administrația locală adoptă o măsură proactivă, înainte ca efectele negative ale unei stări de fapt să se producă.

Familiile ai căror copii nu vor obține un loc la creșa de stat vor putea primi lunar până la 1000 de lei subvenție din taxa de înscriere la creșele private sau 1000 de lei pentru bunicul care poate sta cu copilul pe perioada în care părinții sunt la serviciu, cu respectarea unor condiții ce vor fi puse la dispoziția beneficiarilor prin reprezentanții Direcției de Asisență Socială Bacău. Sunt bucuros că în acest mandat de consilier independent am reușit să propun și să transform în hotărâri de consiliu local două măsuri de sprijin pentru familiile băcăuane și anume stimulentul financiar de 1000 de lei pentru nou-născuți și acum o măsură de suport pentru familiile ai căror copii nu obțin loc la creșele de stat.” a transmis Chirilescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.