Proiectele pe fonduri europene, in valoare de 14 milioane de euro, continua la Aeroportul Bacau. Gradul de finalizare este de 75%

0

Proiectul pe fonduri europene „Cresterea gradului de siguranta si securitate la Aeroportul Bacau„, in valoare de 14 milioane de euro, se apropie de final. In acest moment, gradul de implementare este de 75%. Proiectul vizeaza in principal imbunatatirea nivelului de siguranta si securitate a pasagerilor.

Sistemul de Aterizare Instrumental ILS Aeroportul Bacău este o investiție deosebit de importantă pentru siguranța operațiunilor aeriene în condiții de vizibilitate redusă, cum ar fi ceața, ploaia sau ninsoarea abundentă. Acest sistem permite aterizarea aeronavelor indiferent de condițiile meteo, inclusiv direcția și intensitatea vântului. Până în prezent, progresul fizic al lucrărilor a atins 60%.

Remiza PSI are rolul de a întreține și garanta autospecialele de intervenție în caz de incendiu, asigurând un mediu optim pentru activitățile personalului de intervenție. Scopul său principal este de a reduce timpul de reacție și intervenție a personalului din cadrul Compartimentului Salvare Aeroportuară și Stingere Incendii, optimizând astfel activitățile aeroportuare, în special cele legate de combaterea incendiilor, și asigurând supravegherea și intervenția rapidă în zonele de securitate cu acces restricționat și/sau zona de operațiuni aeriene.

Sistemul de Supraveghere cu Televiziune Video pe Circuite Închise (T.V.C.I.) este folosit pentru identificarea rapidă a persoanelor neautorizate în zonele cu acces restricționat și/sau în zona de operațiuni aeriene. Acest sistem va avea și funcția de monitorizare a operațiunilor aeriene și deservirea la sol a aeronavelor pe întreg perimetrul aeroportului.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.