Proiecte de 500 000 euro atrase in judetul Bacau : Primul va promova sectorul piscicol, iar al doilea, turismul ecumenic, cultural si de agrement.

0

Doua proiecte cu finantare europeana au fost lansate, ieri, de CJ Bacau. Primul proiect va promova sectorul piscicol, iar al doilea, turismul ecumenic, cultural si de agrement. Cele doua proiecte vor atrage aproximativ 500 000 euro si au ca scop stimularea economiei comunitatilor locale.

Prin intermediul acestui proiect se va incerca promovarea statiunilor, manastirilor, satelor din zona de munte.

Unul are drept obiectiv sa mareasca interesul fata de oferta locala de de turism, iar al doilea, fata de produsele piscicole. Cele doua proiecte au in comun faptul ca vor duce la promovarea imaginii judetului si vor stimula dezvoltarea comunitatilor locale. „Cred ca a venit momentul sa iesim pe piata de turism mult mai agresiv”, a spus Dumitru Braneanu, dupa ce a prezentat eforturile facute in anii trecuti de CJ pentru a atrage vizitatori: editarea unor pliante, a albumului „Marturii”, sustinerea „Ghidului celor mai frumoase sate din România” etc. In prezent, judetul Bacau se poate lauda cu doua statiuni, Sl. Moldova si Tg. Ocna, Parcul Nemira care, „chiar daca nu este extrem de spectaculos, cu inaltimi si prapastii, are câteva specii ocrotite, amplasamentul ca atare, cu tot ce reprezinta masivul Nemira, inclusiv zonele cu un potential mai putin cunoscut, ca Valea Doftenei, unde sunt niste izvoare cu apa sarata care ar putea fi puse in valoare, exista Cheile Doftenei”, la care accesul e dificil si trebuie facut ceva in sensul asta, precizeaza Dumitru Braneanu, Centrul Cultural „Rosetti-Tescanu”, casele memoriale „George Bacovia” si „Nicu Enea” si peste zece biserici si mânastiri foarte vechi.

Al doilea proiect, cel de promovare a produselor piscicolae si de acvacultura are drept obiectiv principal stimularea consumului de peste si al produselor derivate.

” Azi, nici nu mai avem peste, nici nu mai cumparam. In perioada interbelica, „pestele era hrana saracului” deoarece era ieftin si se gasea pe toate drumurile. Din pacate, consumul a scazut dramatic: de la 9-10 kg pe cap de locuitor a ajuns 3-4 kg. „De ce inainte de ’89 era mai ieftin? Stim foarte bine! Erau peste 100 de pescadoare românesti care pescuiau in toate apele lumii si veneau incarcate cu peste oceanic. Acum nu stiu daca mai sunt trei-patru”, spune vicepresedintele CJ. Ca sa nu mai mergem „pe mâna altora”, trebuie „sa revitalizam, sa refacem aceasta bogatie naturala pe care Dumnezeu ne-a dat-o si sa o punem in valoare!”

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.