Lege împotriva aleșilor corupți: Primarii și parlamentarii condamnați cu suspendare își pierd mandatele

0

Invitata la emisiunea „Dupa 20 de ani” (PRO TV), Laura Codruta Kovesi a declarat ca sunt prea multi parlamentari sau primari inca in functie care au fost condamnati definitiv la inchisoare cu suspendare. Din acest motiv sefa DNA solicita modificarea legislatiei, care in prezent ii lasa in functie pe toti cei condamnati. 

„Ar trebui o modificare legislativa prin care persoane care sunt condamnate definitiv pentru fapte de coruptie sa nu mai poata exercita in continuare functia de care s-au folosit sau in care au comis faptele de coruptie”, a declarat Kovesi. La inceputul celui de-al doilea mandat in fruntea DNA, ea afirma ca presiunile asupra institutiei pe care o coordoneaza sunt constante.

„In primii 3 ani am vazut de foarte multe ori presiuni directe sau indirecte, presiuni exercitate prin declaratii publice date de persoane care detin functii importante, am vazut presiuni prin incercarea de a modifica legea, chiar si respingerea cererilor de arestare in Parlament o putem considera o forma de presiune”, a mai spus sefa DNA.

Kovesi a apreciat ca sunt prea putini anchetatori DNA, raportat la numarul mare de corupti din Romania, si ca institutia are in lucru aproximativ 8000 de dosare, instrumentate cu un efectiv de 90 de procurori, socotit insuficient de aceasta.

„Sunt in jur de 8.000 de dosare in lucru in acest moment. Una dintre cele mai mari provocari vizeaza volumul foarte mare de dosare cu care se confrunta DNA. Si anul trecut am avut 10 mii de dosare in lucru in conditiile in care doar 90 de procurori instrumenteaza aceste dosare”, a declarat Laura Codruta Kovesi in emisiunea „Dupa 20 de ani”.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.