Proiect pe fonduri europene de 6 milioane de euro la Spitalul din Onesti

0

Spitalul din Oneşti se va schimba la față cu ajutorul fondurilor europene, prin proiectul de 6 milioane euro vizând reabilitarea şi eficientizarea energetică a clădirii în care funcționează. Finantarea se va face prin fonduri europene, iar cofinantarea vine de la Consiliul Judetean Bacau:

Mă bucur că am reuşit să punem umărul la materializarea acestui proiect, asigurând din bugetul Consiliului Județean Bacău cofinanțarea de aprox. 900.000 euro, o sumă importantă care, astfel, a rămas în bugetul local al Oneştiului şi va putea fi folosită la alte investiții locale. Odată cu emiterea ordinului de începere a lucrărilor, spitalul oneştean va deveni un şantier, dar asta nu va împiedica desfăşurarea – în continuare – a activității medicale. Amintesc că acest spital nu a beneficiat niciodată de o lucrare de consolidare de asemenea anvergură, fapt ce face cu atât mai importantă investiția care are un termen de implementare de 24 de luni.

Îl felicit pe colegul meu Gelu Panfil, preşedinte al Consiliului de Administrație la Spitalul Oneşti în perioada 2017-2018, când a fost depus acest proiect şi încheiat contractul de finanțare din fonduri europene. Acum, în postura de vicepreşedinte al CJ, îl aşteaptă o nouă provocare: finalizarea, în contratimp, a modernizării spitalului. Mulțumesc dlui. Vasile Asandei, director general ADR Nord-Est, pentru suportul constant şi diligent pe care agenția îl oferă proiectelor derulate în județul Bacău, fapt concretizat şi prin investiția demarată la spitalul oneştean.

Am spus că sănătatea este pentru noi un domeniu prioritar, iar prin ceea ce face, CJ Bacău dovedeşte cu asupra de măsură asta. În timp ce unii „mor” de grija Sănătății doar în postări şi controverse inutile pe Facebook, noi – la Consiliul Judeţean – dovedim, cu bună-credință, că se poate! Şi se poate!” a spus presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.