Proiect comun, CL – CJ, pentru complementarizarea Spitalului Municipal și a Spitalului Județean de Urgență

0

Vineri, 19 mai, in cadrul unei sedinte comune a Consiliului Local și a Consiliului Județean, consilierii bacauani au aprobat proiectul de complementarizare a celor două spitale, astfel încât la finalizarea Spitalului Municipal acesta să funcționeze împreună cu Spitalul Judetean de Urgenta, sub umbrela unei unități medicale noi, capabilă să furnizeze servicii la standarde europene. La sedinta a participat ministrul Sănătății, domnul Florian Bodog, precum și pe domnul Cristian Vlădescu, managerul general al Școlii Naționale de Sănătate Publică.

„La aproape un an de la preluarea mandatului de primar, după o muncă asiduă mai ales pe latura juridică dar și pe cea administrativă, am preluat obiectivul de investiții Spitalul Municipal de la consorțiul de firme Icco – Integrine – Philips, după ce ani de zile fosta administrație se plângea că nu poate intra pe șantier (șantier păzit cu sute de mii de euro de firma unui consilier liberal).

Am expertizat și evaluat restul lucărilor rămase de executat, urmând ca lucrările de proiectare să fie scoase la licitație în cursul acestui an. Pentru a da sens Spitalului Municipal, obiectiv aflat în al zecelea an de șantier, suntem în derularea unui plan de complementarizare cu Spitalul Județean de Urgență Bacău (SJU), plan ce va fi elaborat de către experții medicali din cadrul ,,Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar” Bucureşti (al căror punct de vedere este de departe cel mai avizat în domeniu).

Ca primar, cred că sănătatea băcăuanilor este cel mai important lucru, iar în acest moment asta înseamnă să punem în funcțiune, cât mai repede posibil, Spitalul Municipal. Să nu uităm că pe umerii băcăuanilor fosta administrație a pus credite de zeci de miloane de euro, pentru edificarea spitalului, fără ca cetățenii să beneficieze de servicii medicale la această unitate sanitară (chiar dacă în 2012, în campania electorală de acum 5 ani, băcăuanii au fost umiliți pe față cu taloane de analize gratis la Spitalul Municipal).” a declarat primarul Bacaului, Cosmin Necula.

Tot astazi s-a dat in functiune  Compartimentul Radioterapie din cadrul SJU Bacău, unul dintre cele mai moderne din țară, de serviciile căruia vor beneficia mii de bolnavi atinși de una dintre cele mai necruțătoare boli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.